Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-02-2021 08:49   Güncelleme : 23-02-2021 08:49

Allah Var Gam Yok!

Allah Var Gam Yok!

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

‘Ümit’ Kelimesi dilimize Fars dilinden geçmiş olup ‘Umut’ anlamına gelmektedir. ‘Umut’ demektir? Umut; ummaktan doğan duygu, bu duyguyu veren kimse veya şey. Olması beklenilen olacağı düşünülen şey, ümit .

İnsan için geleceğe umutla bakmaktan daha güzel ne olabilir değil mi? Bu umutla bakış ve daimi ümitli olmak da Rabbimizin bize verdiği ihsanlardan birisidir.

Bir yılı aşkındır küçük dünyamız öyle hızlı bir değişim geçirdi ki eski normal hayatımıza bazen dönemeyecekmişiz gibi bir hisse kapılmıyor değilim. Salgın hastalıktan ziyade televizyonlarda seyrettiğimiz olumsuz ve insanın insana yaptığı zulümler daha bir ağır geliyor. İnsandır ne yaşarsa yaşasın yaşadıklarına göre şekillenebiliyor ve Allah’ın yardımını talep edenler sabır denen bir gizli güçle güçleniyorlar âmenâ... Bunun içindir ki bu yazımız da Yüce Rabbimizin güzel sözleri aydınlatsın kalplerimizi çünkü buna çok ihtiyacımız var.

Rabbimiz Yüce Kitabında; ’Allah’ın izniyle belirlenmiş ecel dolmadan, bir nefsin ölmesi söz konusu olamaz. Kim dünya sevabını isterse, ona veririz. Kim ahiret sevabını isterse, ona da(istediğinden) veririz.Şükredenleri mükâfatlandıracağız.(Âli-İmran 145) buyuruyor. Allah’a olan tevekkülümüzün ve ona olan itimadımızı bir daha gözden geçirmeye sebep zamanları yaşarken gönlümüze inşirah olan bu ayetler içimize su serpiyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN