Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 07-06-2021 10:07   Güncelleme : 07-06-2021 10:07

Ankara’da Bir Eğitim ‘Ada’sı

Ankara’da Bir Eğitim ‘Ada’sı

Ankara’da, kısa adı ADA olan Ankara Düşünce Atölyesi yaklaşık üç yıllık bir süreden beri faaliyet göstermekte. Ankara Kalesine hemen bitişik sayılabilecek tarihi şehir dokusu içinde otantik bir ortamdan faaliyetlerini yürütmeye başlamış. Yaşanan salgın nedeniyle faaliyetler, bir yılı aşkın bir süreden beri, çevrimiçi bir şekilde hız kesmeden sürdürülmekte.

ADA kendisini  ‘yeni nesil sivil teşekkül’  olarak tanımlamakta. Çalışma ilkeleri arasına ‘kamu kaynağı kullanmamak’ şeklinde bir madde koymuş. Faaliyet sahasını özellikle ‘bürokrasi dışı alan’ olarak belirlemiştir. Hedefini ise,  ‘akademik ve entelektüel kaygılara sahip insanlara farkındalık kazandırmak’ olarak oluşturmuş durumda.

Faaliyetlerini, akademik muhtevanın oluşturulması ve takibini yapan koordinatörlük ile işleyişin teknik tarafının işletimini yürüten direktörlük sistemi altında yürütmekteler.

ADA, gönüllülerin oluşturduğu oldukça geniş koordinasyon ağı ile analitik düşünce, özgün bakış ve nitelikli bilgiye dair alanlarda, ufuk açıcı faaliyetlere imza atmakta.

Türkiye’de konuşulan tartışılan ve Türkiye’nin meselesi olan tüm başlıklar ADA faaliyet sahasına girebilmektedir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN