Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 15-06-2021 10:10   Güncelleme : 15-06-2021 10:10

Avrupa’da Basın: İslamafobia Tetikçisi

Avrupa’da Basın: İslamafobia Tetikçisi

Sevgili okurlarım bugün sizlerle Avrupa’da basında yer alan bir kaç makale örneği ile İslam karşılığının ne kadar vahim bir seviyede olduğunu ve basının İslam karşıtlığı yayılımında ki oynadığı rolü aktaracağım.

 

Bildiğiniz üzere genel olarak Bati da yaşayan Türkler ve Müslümanların asimetrik bir sardırı içerisinde olup, sosyal ekonomik ve hayatın her alanında baskı ve zulüm görmektedirler.

Basının ve sosyal medyadaki ultra fanatik aşırı kesimlerin bu gergin ortamın oluşmasında şüphesiz çok büyük rolü var. Örneğin «Ouest France gazetesi ; « la reforme de l’islam, une solution ?  : islam da bir reform, çare mi? » başlığı ile resmen İslam dininde reform gereksimini ve bu reform ile arupai yaşam ve « medeniyet anlayışının » kabullenmesi ve entegre edilmesini önermiştir ». Evet yanlış duymadınız Martin Luther'in Protestanlar için yaptığı  « reform » çalışması benzeri bir çalışmanın, İslamiyet’in bugünün yaşam tarzı ve « modern hayat » koşullarını entegre etmesi gerektiği anlatılmıştır.. Ayrıca « La reforme de l’islam un besoin plus qu’une proposition » : «  yani islam da reform öneriden çok bir ihtiyaç ve gereksinim » olarak aktarılmıştır. Vah ki ne vah…

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN