Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2021 07:50   Güncelleme : 06-03-2021 07:50

Ayağı Kırılan Kertenkelesini Tedavi İçin Hayvan Hastanesine Getirdi!

Samsunlu Kadir Diril koltuktan düşerek ayağı kırılan kertenkelesinin tedavisi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

Ayağı Kırılan Kertenkelesini Tedavi İçin Hayvan Hastanesine Getirdi!

Ancak Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinde kertenkelenin kırılan ayağına müdahale yapılamadı.

Samsunlu Kadir Diril internet üzerinden İran Kertenkelesi satın alarak evinde bakmaya başladı.

Kertenkele koltuk üzerinde yürürken düşerek ayağını kırdı.

Durumu fark eden Kadir Diril kertenkelesini bir kutuya koyarak Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesine getirdi.

YAPACAK BİR ŞEY YOK

Hastanede veteriner hekimler tarafından incelenen kertenkele için yapacak bir şey yok cevabı alan Kadir Diril’in kertenkelesinin kırılan ayağının kendiliğinden iyileşmesini beklemekten başka yapacak bir şeyi kalmadı.

Yaklaşık dört aydır kertenkeleyi evinde özel bir fanusta baktığını söyleyen Kadir Diril, kertenkelesinin koltuktan düştükten sonra kırılan ayağını sürükleyen yürüdüğünü ve üzerine basamadığını fark edince kırıldığını anladığını söyledi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde kertenkelesinin kırık ayağına çare bulunamadığı için üzüldüğünü belirten Diril, “Çaresiz ayağının kendiliğinden iyileşmesini bekleyeceğim. Kertenkelelerin sakatlanan kuyruklarını kendilerinin koparıp attıklarını sonradan kuyruğun yeniden ÇIKIYOR. Kırık ayak için de buna benzer bir gelişmenin yaşanabileceğini ümit ediyorum. Bakalım bekleyip göreceğiz.” Dedi.

Evde kertenkelesinin sessizce hayatını devam ettirdiğini kendisinden başkasını tanımadığını sadece onun eline geldiğini de sözlerine ekleyen Kadir Diril, kertenkelelerin sıcak iklimin hayvanları olduğu için alttan ısıtmalı özel fanusunda yaşadığını de ifade etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN