Eğitim
Giriş Tarihi : 16-02-2024 15:05   Güncelleme : 29-03-2024 14:03

Cumhuriyet Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında danışıklı kadrolaşma iddiası

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilimdalı’nda Dr. Öğr. Üyesi alınma süreci yaşanan usulsüzlükler kadro ataması için oluşturulan jüri üyelerinin çekilmesine kadar vardı.

Cumhuriyet Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında danışıklı kadrolaşma iddiası

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilimdalı’nda Dr. Öğr. Üyesi alımı için açılan kadro ilanına Kırıkkale Üniversitesi İslami ilimler fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten’in yeğeni Rifai Erten de başvurdu.

İddialara göre açılan ilana kadro alım sürecinde Rifai Erten’i kazandırmak için jüri teşkili başta olmak üzere birçok usulsüzlükler yapıldı.

Hatta kadro ataması için oluşturulan jüri üyeleri durumdan rahatsızlıklarını belirterek görevlerini bıraktı.

Çekilen jürilerin ifadelerine göre kendilerini telefonla arayan kişilerin başında Prof. Dr. Mevlüt Erten de yer almaktaydı.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ömer Aslan ile görevini bırakmayan tek jüri üyesi olarak Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Rifai Erten’in kadroya atanabilmesi için elinden gelen her şeyi yaptı.

Peki, Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan bu durumla Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde halen devam eden başka bir kadro sürecinin bir alakası var mıydı?

Gelen bilgilere göre; Kırıkkale Üniversitesi İslami ilimler fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Ömer Aslan ile Hüseyin Yılmaz hocanın arzu ve talebini kendi üniversitesinde yerine getirirken diğerleri de Mevlüt Erten hocanın arzu ve talebini yerine getirmek gayret ediyorlar.

adminadmin