Güncel
Giriş Tarihi : 05-08-2022 11:04   Güncelleme : 05-08-2022 11:04

Okullarda Kur'an, Siyer ve Din Dersleri Mecburi Olsun!

Türkiye Aile Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Erkan Kavaklı: “Ahlaklı Nesil için; Tüm Okullarda Ahlak, Kur'an, Siyer v Din Dersleri Mecburi Olmalı. Din ve fen ilimlerini birlikte okumak başarı getirir” dedi.

Okullarda Kur'an, Siyer ve Din Dersleri Mecburi Olsun!

Kavaklı şöyle devam etti;

Okullardaki seçmeli Kur’an, siyer, temel dini bilgiler dersleri mecburi ders olmalı, bu derslerden TYT ve AYT’de Türkçe ve matematik gibi 40 soru sorulmalı. Gençlerimizi daha çalışkan, daha bilgili ve ahlaklı yetiştirmek için gayret etmeliyiz.

DIN VE FEN ILIMLERINI BIRLIKTE OKUMAK BAŞARI GETIRIR

İslam’a göre ilimlerin iki kaynağı vardır:

1.Kutsal kitaplar

2.Kâinat kitabı

Kur’an’ı okumak emir ve ibadettir. Kur’an, aynı zamanda kâinat kitabının da okunmasını emreder. İki kitabın sahibi de Allah’tır.

İmam hatip liselerinde hem dinî ilimler hem fen bilimleri birlikte okutuluyor. Üniversite sınavlarında imam hatiplilerin gösterdiği başarı dinî ilimlerle fen bilimlerini birlikte okumanın başarıyı artırdığı tezini doğruladı.

Din Eğitim Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün verdiği bilgiler dinî eğitimi alanların fen bilimlerinde daha başarılı olacağı tezini ispat ediyor.

Bu yıl üniversite giriş sınavlarında ilk 100 kişiden 57’si imam hatip mezunu.

İlk bin kişiden 436’sı imam hatipli.

İMAM HATIP LISELERI BAŞARI ÇITASINI HER SENE ARTIRIYORLAR:

2020’de her bin kişiden 279’u, 2021’de 387’si imam hatip mezunu idi.

İslam’dan önce Arap toplumu cahil, vahşi, devlet düzeni nedir bilmeyen deve çobanları ve tüccarlardan ibaretti.

İslam okuma seferberliği başlattı, ilim çağı başlattı, okumayı ilim ve ibadet saydı. Okumak ve ilim öğrenmek tıpkı namaz, oruç gibi ibadettir. Kısa sürede cahil insanlar bilgili hâle geldi, bedeviler, dünyanın en medeni devletlerini kurdular.

İslam medeniyetinin temelinde kitap ve “Ben sadece öğretmen olarak gönderildim.” buyuran bir peygamber var. 

Kur’an, hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu buyurarak ilim öğrenenlerin üstün olduğunu ifade eder, öğrenmeyi teşvik eder.

Yine Aziz Nebi (sav):

“Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” buyurur. (Tirmizî, İlim, 19)

 “Âlimin ibadet edene  (âbid) karşı 70 derece üstünlüğü vardır. Her iki derece arasındaki mesafe, yerle gök arasındaki mesafe gibidir.” (Tirmizî, İlim, 19/2686)

“Kıyamet günü, âlimlerin mürekkebi şehitlerin kanıyla tartılır. Âlimlerin mürekkebi şehitlerin kanından üstün gelir.” (Peygamberimizin Eğitim Metotları, 2/229)

“İlim öğrenmek, her Müslümana farzdır.” (Peygamberimizin Sünnetinde Terbiye, s.119)

133 kitaba imza atmış bir düşünür olan Bediüzzaman Said Nursi, din ve fen bilimlerinin birlikte okutulmasının öğrencinin gayretini artıracağını ifade eder:

“Aklın nuru medeniyetin fenleridir. Vicdanı ışığı dini ilimlerdir. İkisinin birleşmesinden hakikat ortaya çıkar. Sadece fen ilimlerini okumak hile ve şüpheye yol açar. Sadece din ilimleri okumaktan taassup doğar. İkisinin birlikte okunmasıyla öğrencinin gayreti artar.”

Evliya Çelebi, her şeyin ilmi cehlinden yeğdir, der.

İmam hatip liselerinde düz liselerde olmayan dersler var. Bu okullardaki öğrenci, düz liseli öğrencilerin öğrenmediği bilgileri öğrenir. Bu bilgiler zihin gelişimini destekler, öğrencinin zekâsını artırır.

Beyin bilgi ile gelişir. Allah insan beynini öğrenme programlı yaratmıştır.

BEDENIMIZ BESINLERLE BEYNIMIZ BILGIYLE BESLENIR.

Allah beyni yaratmış ve kitap göndererek onun beslenmesini emretmiş. Bu sebeple okuyan, araştıran, öğrenen, öğrendikleri üzerine kafa yoran, tefekkür eden beynini daha verimli kullanır, zekâsın geliştirir ve sorunları daha kolay çözer.

Ayrıca İslamiyet helal ve haramlar belirler, insana faydalı şeyler yapmayı, zararlı şeylerden uzaklaşmayı emreder.

Bilginler, zamanı daha verimli kullanır; yalan, hırsızlık, adam öldürme, zina, faiz, kumar, içki gibi kötülüklerden uzak dururlar. Kendilerini kötü şeylerden ve kötülüklerden korurlar.

İmam hatiplilerin başarısının pedagojik, bilimsel ve ahlakî temelleri var. Bu başarı tesadüfi değildir.

28 Şubat sürecinde bu okullara düşmanlık edenler, bilinçli düşmanlık ettiler, imam hatiplerin ortaokul kısmını kapattılar; liseden mezun olanlara katsayı zulmü getirdiler. İmam hatiplilerin ve dindarların hem maddi alanlarda hem de manevi yönden başarılı olmalarından korktular. Korktukları başlarına geldi. İmam hatipli cumhurbaşkanı döneminde yaptıklarının hesabını mahkemelerde verdiler, darbeciler mahkûm oldu.

Ateist ve Batı kültürünün taşeronları her zaman dine ve dindarlara bu yüzden düşmandırlar.

Tarih göstermiştir ki Müslümanlar ne zaman Kur’an’a sarılmış ve onun emirlerine uymuşlarsa yükselmişler, ilim ve teknolojide ileri gitmişler, dünyaya sultan olmuşlardır. Ne zaman Kur’an’ın emri olan ilim öğrenmeyi ve çalışmayı bir tarafa bırakıp zevk ve sefaya, eğlenceye dalmışlarsa geri kalmışlardır.

Kur’an ilim öğrenmeyi, yükselmeyi, üstün Müslüman olmayı, düşmanları geçmeyi emreder.

Üstün Müslüman olmamız dinimizin emirlerine sımsıkı sarılmamıza bağlı, Batı taklitçiliğine değil.

Okullardaki seçmeli Kur’an, siyer, temel dini bilgiler dersleri mecburi ders olmalı, bu derslerden TYT ve AYT’de Türkçe ve matematik gibi 40 soru sorulmalı. Gençlerimizi daha çalışkan, daha bilgili ve ahlaklı yetiştirmek için gayret etmeliyiz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN