Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-01-2021 08:28   Güncelleme : 06-01-2021 08:28

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Bütün İşleri Neden Şehir Ötesinde Projelendiriliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin hayata geçireceği projeler, Başkan Mustafa Demir’in önceki dönemlerde olduğu gibi aynı firmalara verilmediği ve adilane, açık ve şeffaf bir ihale sistemi geliştirildiği ifadelerinin aksine Samsun’daki inşaat ve proje firmaları yok varsayılarak şehir ötesi proje ofislerinde hazırlanıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Bütün İşleri Neden Şehir Ötesinde Projelendiriliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’daki proje firmalarını yok varsayarak birisi Bursa ve diğeri Ankara’da olan iki proje ofisine Samsun Büyükşehir Belediyesinin hayata geçireceği projelerin tamamını hazırlattırdı.

 

HEPSİ 21B PAZARLIK USULÜ DAVET MEKTUBUYLA

Büyük bir çoğunluğu tip proje olarak kabul edilebilecek tasarımların her birine ayrı ayrı ihale açan ve her birine 250 ile 300 Bin lira arasında ödeme yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir ilçe için yapılacak otoparkın diğer ilçelere de uygulanabilmesi mümkünken ayrı ayrı ihale çıkmış olmasına da başka bir merak konusu.

Merkezi Bursa’da olan TDN Mimarlık Ofisine;

İlkadım 7765 – 775 Ada Otopark Projesi 255 Bin 600 TL,

Canik Otopark Projesi 260 Bin 500 TL,

İlkadım İstasyon Otopark Projesi 212 Bin TL’ye tasarım ve çizim işleri hazırlattırıldı.

Merkezi Ankara’da ve İstanbul’da da bürosu olan Ven Mimarlık Ofisine;

İlkadım Belediye Hamam Projesi 209 Bin TL,

Yer altı Çarşısı Projesi 279 Bin TL,

Vezirköprü Otopark Projesi 314 Bin TL,

Ladik Otopark Projesi 235 Bin TL’ye tasarım ve çizim işleri hazırlattırıldı.

Merkezi Ankara’da ve İstanbul’da da bürosu olan Ven Mimarlık Ofisinin internet sitesinde yer alan diğer Samsun projeleri işe şunlar;

Samsun Şubaşı Meydanı Otomatik Otopark projesi, Anakent Meydanı Tam Otomatik Otopark Projesi, Samsun İlçe Terminali ve Kafeterya aksym, Havza Otopark Projesi, Atakum Kitap Kafe Projesi.

NEDEN ŞEHİR ÖTESİ MİMARLARA HAZIRLATTIRILIYOR

Samsun’da Türkiye ölçeğinde inşaat ve proje firmaları varken neden şehir ötesi mimarlık ofislerinin tercih ediliyor olduğu henüz tam olarak anlaşılabilmiş değil.

Çünkü şehir ötesi proje ofislerinin daha ucuz ve uygun maliyet verme ihtimali yok. Bunun neden ihale yönteminin pazarlık usulü davet mektubuyla yapılıyor olması. Yani son sözü söyleyecek olan Samsun büyükşehir Belediyesi.

Mert Irmağı Islahı, Selatin Camii ve Yeşil Köprü projelerinin hangi inşaat veyahut proje firmalarına verildiği ya da verileceği merak konusu olurken, bu projelerin hazırlanması için şehir ötesi firmaları Samsun’a kim ve neden davet ediyor sorusu da cevapsız durumda..

Recep YAZGANRecep YAZGAN