Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-07-2021 13:52   Güncelleme : 08-07-2021 13:52

Samsun’da Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti Çalışmaları Başladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun vizyon projelerinden olan “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” çalışmaları kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun’da da nüfus müdürlüklerinin sahip oldukları iş yükü nedeniyle yenilenme ve iyileştirme çalışmalarına başlanıyor.

Samsun’da Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti Çalışmaları Başladı!

Konuyla alakalı olarak Samsun Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla nüfus müdürlüklerinde yenileme çalışmaları kapsamında vatandaşlarımıza daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmak üzere “Yeni Nüfus Müdürlüğü Konsepti” uygulaması ile, Çağdaş, Konforlu, kurumsal kimliğin ön planda tutulduğu yeni çalışma alanları tasarlanmıştır.

Konsept Nüfus Müdürlüğü tasarlanırken;

Vatandaşlarımızın doğru ve yönlendirici bilgiye ulaşabilecekleri bir danışma alanı,

Çalışma alanının içerisinde konumlandırılan bekleme alanları,

Bölmeler ile birbirinden ayrılmış, ergonomik ve estetik başvuru masaları kullanılmıştır.

Konsept nüfus müdürlüğü olarak yeniden tasarlanan İl Müdürlüğümüz, 19 Mayıs, Atakum ve İlkadım İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz ile başlanan yenileme çalışmalarına Asarcık, Çarşamba, Havza, Kavak, Ladik, Salıpazarı, Tekkeköy, Terme İlçe Nüfus Müdürlüklerimiz de dahil edilerek toplam 12 İlçede çalışmalarımız tamamlanmıştır.

Alaçam, Canik, Bafra ilçelerimizde yapımı devam eden yeni Hükûmet Konaklarında aynı çalışmalar yürütülmekte olup; Ayvacık, Vezirköprü ve Yakakent İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde hizmet alanlarının iyileştirme çalışmaları devam etmektedir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN