Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-04-2017 11:53   Güncelleme : 30-04-2017 11:53

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Kut-Ül Amara Şehitleri İçin Hatıra Ormanı

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi, Çanakkale Zaferinin son halkası olan Kut-ül Amara Zaferinin 101.yıl dönümü münasebetiyle “Her Şehide bir Fidan Projesi” çerçevesinde Fidan Dikim Programı organize etti.

Anadolu Gençlik Derneği Samsun Şubesi Kut-Ül Amara Şehitleri İçin Hatıra Ormanı

Konuyla ilgili açıklama yapan Ortaokullar Komisyonu Başkanı İdris YÜCE Şunları söyledi:

Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz. Mübarek 3 aylardan En Sevgili tarafından benim ayım diye taltif edilen Şaban ayını idrak ediyoruz. Öbür taraftan Kainatın Efendisi Hz. Muhammed (s.a.v)’in dünyaya teşrif edişinin 1446.yıl dönümünü kutluyoruz.

Tarihi bir gün diyoruz, Çünkü bugün Kanla yazılan Çanakkale zaferinin son halkası olan Kut-ül Amara Zaferinin 101.yılını kutluyoruz.

29 Nisan 1916 yılında Çanakkale Cephesinde 7 Düvele diz çöktüren Türk Milletinin önderliğinde İslam Ümmeti bu cihadını Selman-ı Pak zaferi ile taçlandırmıştır. Yüce konuşmasın şöyle devam etti:

Irak Cephesinde İngiliz 50 Bin askerden oluşan Birliği ile Osmanlı’ya saldırmış, Buna karşılık 8 Bin askeri ile Osmanlı bir kez daha ehli Salibe gücünü ispat etmiştir. Bu son zaferi ile Cihan imparatorluğu bu Millet’e bu Cennet Vatan ülkeyi emanet etmiştir.

İşte bu Tarihi günü gelecek nesillere aktarmak ve Tarih şuuru oluşturmak için “Her Şehide bir Fidan Projesi ile hem öğrencilerimizle fidan dikimini gerçekleştirdik hem de bu güzel günde bahar pikniği icra ettik.

Tarih kitaplarına dahi konu edilmeyen bu eşsiz zaferinin 101.yılında tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Kut-ül Amara zaferi Milli gençlik ile hem tarihteki eşsiz yerini hem de gönüllerde ki yerini her daim koruyacaktır. dedi

adminadmin