Gündem
Giriş Tarihi : 15-02-2019 14:25   Güncelleme : 15-02-2019 14:25

Bakanlık yoga rezaletine ‘dur’ dedi!

Bakanlık yoga rezaletine ‘dur’ dedi!

Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine anaokulu, kreş ve ilkokul, ortaokul ve liselerde etkinlik olarak gerçekleştirilecek olan ‘yoga’ uygulamasının durdurulmasına karar verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, önce skandal bir şekilde, emperyalizmin ilkel tapınma yöntemlerinden ‘yoga’nın anaokulu, kreş ve ilkokullarda etkinlik olarak gerçekleştirilmesine izin vermişti.

Bu kararın duyulmasının ardından vatandaşlar, emperyalizmin aile kavramı ve dindar hayata yönelik planlara her geçen gün bir yenisi eklendiğini düşünerek, Türk toplumunun çocuklarının inançlarını hedef alacak saldırıya büyük tepki gösterdi.

Vatandaşların tepkisi üzerine konuya ilişkin Bakanlık’tan yeni bir yazı ile uygulamanın durdurulması, önceki emre dair herhangi bir işlem yapılmaması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı 6 Şubat 2019 tarihi itibariyle tüm il milli eğitim müdürlüklerine Ece Vahapoğlu'na ait bir firmanın YOGA yazısını gönderdi sonra da gelen tepkiler üzerine iptal etti.

Milli Eğitim Bakanlığı tüm ana hizmet birimlerinde neredeyse aynı sorun bulunuyor. Bakanlık ana hizmet birimleri kendilerine firmalardan gelen talepleri bir incelemeye tabi tutmaksızın illere göndermektedir.

Diriliş Postası Yazarı Recep Yazgan’ın, ‘Milli Eğitim Bakanlığı çareyi Budizm ve Hinduizm’de mi buldu!’ başlıklı yazısıyla gündeme getirdiği okullarda yoga eğitimine karşı STK'lar açıklama yaparak, Hinduizm ve Budizm'de kişiye birtakım ilahi bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olmayı sağlayan Yoga'nın MEB tarafından okullara gönderilmesini sert şekilde eleştirmişti.

adminadmin