Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 03-07-2014 09:31   Güncelleme : 03-07-2014 09:31

ÇARŞAMBA’DA RAMAZAN BEREKETİ

Çarşamba Belediyesi her yıl genelsel hale getirdiği Ramazan ayı iftar yemeklerine devam ediyor. İftar Sofrası’nda her akşam yaklaşık 750 kişi orucunu açıyor.

ÇARŞAMBA’DA RAMAZAN BEREKETİ
Çarşamba Belediyesi Ramazan ayı münasebetiyle Adapark mevkisinde bulunan Katlı Otopark’ta İftar Sofrası düzenliyor. İftar sofrasından her akşam yüzlerce kişi orucunu açıyor.

Ramazan etkinlikleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Ramazan ayı bolluk ve bereket ayıdır. Her Ramazan ayında geleneksel hale getirdiğimiz iftar Sofralarından başta ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar olmak üzere, tüm halkımız yararlanıyor. Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Çarşamba’da da ne yazık ki maddi durumu iyi olmayan insanlar var. İşte bizde belediye olarak bu insanların en azından Ramazan ayında iftarlarını rahat bir şekilde açmalarını hedefledik. Günlük yaklaşık bin kişinin yemek yiyebileceği iftar çadırına yoğun ilgi var” dedi.
 
“EVLERE GIDA VE SICAK YEMEK”

Evlere sıcak yemek ve gıda yardımlarının da olduğunu kaydeden Başkan Dündar, “İlçemizde ikamet eden yaşlı ve bakıma muhtaç ailelerimize her gün iki öğün düzenli sıcak yemek ulaştırıyoruz. Sıcak yemek yardımlarını Ramazan ayında artırıyoruz. Ayrıca Ramazan münasebetiyle belediyemize yardım için başvuran kişiler arasında yapılan tespitler sonucunda ailelere gıda yardımları yapıyoruz” diye konuştu.
adminadmin