Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-07-2017 12:34   Güncelleme : 19-07-2017 12:34

Dünya’nın Gözü Samsundaydı

​Dünya’nın en büyük 3’üncü spor organizasyonu olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarının açılış seremonisi ile şehrimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyen Başkan Tok, “ Bu etkinlik dünya genelinde ilgi gören ve takip edilen bir etkinlik olması nedeniyle vatandaşlarımızla beraber hepimize görev düşüyor.” dedi.

Dünya’nın Gözü Samsundaydı

Muhteşem bir organizasyonla gerçekleşen açılış seremonisiyle 23. Deaflympics başladı. Şimdi sıra sporla dolu 12 günde hem sporcularımızla hem de vatandaşlarımızla en iyi şekilde ülkemizi temsil etmekte.

Uzun zamandır heyecanla beklenen 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları yeni Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda dünyayı hayran bırakan bir şovla başladı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı seremoniye Samsunlu vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Dünya çapında bir organizasyona yakışır bir seremoni olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, büyük organizasyonda asıl görevin şimdi başladığını belirterek; “Dünyanın 6 kıtasından şehrimize gelen tüm sporcu ve sporseverleri en iyi şekilde misafir etmeliyiz” dedi

“İŞTE BÜYÜK TÜRKİYE”

23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları açılış seremonisiyle tüm dünyanın gözü ve kulağının Samsun’da olmasının gurur verici olduğunu söyleyen Tok; “3 bin 148 sporcu ve 5 binin üzerinde katılımcıyı bir araya getiren 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları büyüklüğüne yaraşır bir açılış seremonisiyle başlarken adeta bizlere İşte Büyük Türkiye dedirtti. Bu kadar kapsamlı bir organizasyonun altından kalmak için tesislerden ulaşıma, konaklamadan iletişime kadar birçok alanda dünya standartlarına uygun alt yapıların olması gerektiğini biliyoruz. Bu alt yapıları sağlayarak 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapma şansını ortaya koyan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç ve genelden yerele tüm yöneticilere İlkadımlı hemşerilerim adına teşekkür ederim.” diye konuştu.

“EN İYİ ŞEKİLDE EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ.”

Uzun zamandır bazı dünya ülkeleri tarafından Türkiye’yi karalamaya yönelik yürütülen çalışmalara da bir cevap olacak olan olimpiyat ev sahipliğinin önemli bir sorumluluk olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları dünyanın en eski 2’nci çoklu spor etkinliği. Bu etkinlik dünya genelinde ilgi gören ve takip edilen bir etkinlik olması nedeniyle vatandaşlarımızla beraber hepimize görev düşüyor. Birçok ülke Türkiye’deki huzur ortamına yönelik karalamalarını sürdürürken bizler hükümetimizle, kamu kurumlarımızla, yerel yöneticilerimizle ve hemşerilerimizle el ele bu büyük etkinliğin altından kalkabileceğimizi muhteşem bir açılış seremonisiyle gösterdik. Şimdi sıra sporla dolu 12 günde hem sporcularımızla hem de vatandaşlarımızla en iyi şekilde ülkemizi temsil ederek başta şehrimiz de sonra da Türkiye’de huzur ve kardeşlik içerisinde yaşadığımızı dünyaya göstermekte” şeklinde konuştu.

adminadmin