Sağlık
Giriş Tarihi : 28-12-2016 22:38   Güncelleme : 28-12-2016 22:38

İMG'den Samsun Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Müdürü’ne ziyaret

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nail Kırmacı'yı makamında ziyaret etti.

İMG'den Samsun Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nail Müdürü’ne ziyaret

HALKIMIZIN SAĞLIĞIYLA OYNAYANLARI AFFETMEYİZ!

Samsun’da gıda denetimlerinin düzenli ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Kırmacı, 'her bir sağlıksız üretime ayrı ayrı 3 ile 16 bin TL arasında ceza uygulaması var. İnsan sağlığı bizler için her şeyin önünde geliyor.' dedi.

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG)'na önemli açıklamalarda bulunan Samsun İl Tarım ve Hayvancılık Müdür Nail Kırmacı, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğde değişiklikler yapıldığını ve 3 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayınlandığını hatırlatarak, "Projelerin son tamamlanma tarihi olarak işaret edilen 1 Aralık 2017 tarihi, 31 Ağustos 2018'e kadar uzatılmıştır" dedi.

DESTEKLEME BAŞVURU TARİHLERİ UZATILDI

Yapılan değişiklikle ‘kapasite artırımı veya teknoloji yenilenmesine yönelik yatırım’ tanımına inşaat giderini kapsayan yatırımların da  dâhil edildiğini belirten Kırmacı;' Yatırımcıların kendilerine ulaşan bildirimi takip eden 20 gün içinde İl Müdürlükleri ile hibe sözleşmesi imzalama, başvuru sahiplerinin proje başvuruları ve bunlara ilişkin değerlendirme sonuçları iptal edilmiş ve bu süre 45 güne uzatılmıştır. Yenilenebilir enerji üretimi konusunda yapılan başvurular içinse bu süre 90 gün olarak düzenlenmiştir.' dedi.

% 20'SİNDEN FAZLA OLMAYACAK

Kırmacı sözlerine şöyle devam etti; ‘Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri konusunda yapılan başvurularda mevcut kümeslerin Biyogüvenlik Kanunu hükümleri ile birlikte Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu hükümlerine göre zorunlu olan biyogüvenlik tedbirleri hibe kapsamında değerlendirilecektir. Kapasite artırımı veya teknoloji yenilemeye yönelik yatırımlarda ise inşaat gideri hibeye esas proje tutarının yüzde 20’sinden fazla olamayacaktır.' diye konuştu.

ÇİFTÇİLERE BAŞVURU ÇAĞRISI

Biyogüvenlik tedbirlerine yönelik projelerde hibeye esas proje tutarında yüzde 20 inşaat gideri şartı aranmayacağını sözlerine ekleyen Kırmacı; ‘Başvuru dosyasının elektronik ağ üzerinden girişi, tebliğin yayımı tarihinden itibaren 45 gün yerine 70 gün içerisinde yapılabilecektir. İlgili çiftçilerimizin belirtilen tarih ve şartları dikkatle incelemeleri, gerek duymaları halinde ve daha fazla bilgi içinse mesai saatlerinde bulundukları İl- İlçe Müdürlüklerinin ilgili birimlerine başvurabilirler.'

CEZALAR ÇOK AĞIRLAŞTIRILDI

Bu arada denetimlerin hızla devam ettiğini belirten Kırmacı sözlerini şöyle tamamladı; ‘Samsun Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak Samsun'un her bölgesinde denetimlerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Tüketiciye uygun şekilde hizmet etmeyen, bozuk ve kötü mal satan ve belirtilen şartlara uymayanlara 3 bin lira ile 16 bin lira arasında ceza uygulanıyor. İnsan sağlığı bizler için her şeyin önünde geliyor. Bu konu da uyarılarımızı ciddi anlamda yapmamıza rağmen zaman zaman ceza uygulamak zorunda kalıyoruz.'

Recep YAZGANRecep YAZGAN