Röportaj
Giriş Tarihi : 21-03-2019 10:05   Güncelleme : 21-03-2019 10:05

Orçun Şekercioğlu: Siyasette Muradımız Milletimizin Mutluluğudur!

Orçun Şekercioğlu: Siyasette Muradımız Milletimizin Mutluluğudur!

İFADER (İnsani Fikir Akıncıları Derneği) genel merkezinde 15 Temmuz gazisi, Türkiye için istikbal vaat eden Ümraniye’nin aziz evladı Orçun Şekercioğlu ile bir araya geldik. Önümüzde 31 Mart yerel seçimleri var.  Halk 31 Mart’ta sandığa gidecek ve seçimini yapacak. Önemli bir dava adamı, önemli bir siyasetçi ve aktivist, Ak Parti Ümraniye Belediye Meclis Üyesi adayı Orçun Şekercioğlu ile Ümraniye ve Siyaset üzerine söyleşi gerçekletirdik.  Şekercioğlu, “Ümraniye önümüzdeki dönemde İstanbul’un atan kalbi olacak” dedi. 

Orçun Bey yıllar önce sizinle İFADER faaliyetleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Şimdi ise farklı bir konuda tekrar bir aya geldik. Siyasette ve memleket meselelerinde aktif bir isimsiniz önümüzde ki dönem ile ilgili çalışmalarınız hakkında bize kısaca bilgi verir misiniz?

Öncelikle Ziya Bey kardeşim öncelikle sana çok teşekkür ediyorum. Seninde biraz önce ifade ettiğin gibi daha önce bizimle bir mülakat yapma inceliğinde bulundun. Allah razı olsun. Benim temel felsefem hayatın her alanında doğru ve dürüst olmaktır. Siyaseti de bugüne kadar olduğu gibi doğru ve dürüst yapmaya devam ettiğimizde milletimizle gönül bağımız kuvvetlenecek artacak ve daha birçok zaman hizmet etme fırsatı doğacaktır. Biz çalışmalarımızla, projelerimizle topluma ümit veren bir siyaset anlayışı izliyoruz. Bugüne dek hiçbir işimizi yarım bırakmadık hamdolsun. Bundan sonrada bırakmayacağız Allah’ın izni ile. Siyasette ki muradımız ise milletimizin mutluluğudur.  Milletimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. 

Meclis Üyesi olduğunuzda Ümraniye’yi nasıl bir süreç bekliyor?

Benim öncelikle toplumumuza görev ve hizmet etme anlayışımızın yanında iyilik inşası gibi bir derdimde var.  Belediye meclisinde yapacağım iş sadece belediye görev ve hizmetleri ile ilgili olmayacak. Belediyenin görev tanımları zaten gözetilmesi gereken asli vazifelerdir. Bu belediye başkanı içinde geçerlidir, meclis üyesi içinde geçerlidir, belediye bürokratları ve personeli içinde geçerlidir. Artık bugün kaldırım yapmanın, yol yapmanın, park yapmanın, çöp toplamanın, temizlik yapmanın bir belediyecilik adına artı bir hizmet olduğunu düşünmüyorum. Bu vazife belediyenin vazifesidir. Vazife ve hizmet birbirinden farklı şeylerdir. Biz hizmet anlayışını tüm bu görev başlıklarının dışında artı değer katabileceğimiz tüm plan ve projeleri programlayıp hayata geçirme olarak görüyoruz. Ümraniye’de bizi sevgi ekip mutluluk biçeceğimiz, milletimizin yönetime katkı sağlayacağı yönetişim marifeti ile uzun bir hizmet maratonu bekliyor.

Ümraniye mimarisi için bir çalışmanız var mı?

Belediye başkan adayımız Sayın İsmet Yıldırım Ümraniye’mize çağ atlatacak ak projelerimizi açıkladı. Ben önümüzde ki dönemde belediye görevlerinin yanı sıra Ümraniye’nin mimarisi adına ne yapılması gerekiyorsa yönetişim yolu ile yapılması taraftarıyım.  Bence millet yönetimde sadece sözlü olarak değil, yönetimde yer alabilme adına seçtiği idarecinin yanında aktif rol alması gerekiyor.  Yönetişim demek ise sadece istişare yapmak değildir. Yönetişim demek yapılacak bütün projelerin olgunlaşması sürecinde hem söz sahibi olmak hem de işin içinde olmak demektir. Mutluluk tablosunda birlikte sevinmek Mutsuzluk tablolusunda ise süreci birlikte sahiplenmek demektir. Popülizm yapmayacağız. Popülist söylemlerle ise asla yürümeyeceğiz. Milleti direksiyonun başına geçirme gibi bir derdim var. 

Farklı fikirlere nasıl bakıyorsunuz?

Devletten sadece beklentisi olan değil, devlete omuz veren bir Ümraniye toplumu inşa edeceğiz. Sivil toplum örgütleriyle birlikte önemli çalışmalar yapacağız. Fikri ve zikri bizden farklı olan derneklerle de bir araya geleceğiz. Ümraniye’de yaşayan herkes bizim için çok değerlidir. Hiç kimseyi bugüne kadar ötekileştirmedik, bundan sonrada ötekileştirmeyeceğiz.

Meclis üyesi seçildiğinizde size ulaşmak isteyenler kolay bir şekilde ulaşabilecek mi?

Biz meclis üyesi seçildiğimizde patron koltuğunda oturmayacağız. Yani masanın etrafında herkes otursun ama yöneten ben olayım anlayışında değilim.  U masada oturmayacağız. U masa patron işçi ilişkisidir. Herkesin fikrini ve zikrini ifade edebildiği güzellikler içerisinde yaşayacağımız bir Ümraniye hayal ediyorum. Elbette bana ulaşmak isteyen herkes ulaşabilir. Şimdi nasıl sahadaysam Meclis üyesi seçildikten sonrada aynı aşkla sahada olacağım.

Ümraniye’nin gelişme sürecini ve bu süreçten sonra yapacaklarınızı bize anlatır mısınız?

Ak Parti 2004 yılında yerel iktidara geldi. 2004-2019 yılları arasında üç dönem boyunca doğma büyüme bir Ümraniyeli olarak söylüyorum köy olan Ümraniye artık kent oldu.  Ak Parti’den önce Saadet partisinde Mehmet Bingöl ağabeyimiz belediye başkanıydı. O tarla olan Ümraniye’yi köy haline getirdi önemli hizmetler yaptı. Hasan Can ağabey köy olan Ümraniye’yi kent haline getirdi. Bizde inşallah İsmet Yıldırım başkanla birlikte, kent olan Ümraniye’yi şehir haline getireceğiz.

Orçun Bey, kıymetli zamanınız bize ayırdığınız için size teşekkür ediyorum.

Bende size teşekkür ediyorum.

Orçun Şekercioğlu kimdir?

İfader Başkanı /Kas-Der Genel Başkan Vekili /Ak Parti İst.5.Dönem İl Y.Yön.Kur.Üyesi /Ak Parti Ümr. 3. ve 4.Dönem Gençlik Koll.İlçe Başkanı / Ak Parti Ümraniye Meclis üyesi Adayı / Radyo Programcısı.

Röportaj: Ziya Gündüz

adminadmin