Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-12-2017 16:38   Güncelleme : 14-12-2017 16:38

SAMKON Yöneticilerine Polisten Sert Müdahale

​Bugün İstanbul Valiliği mütevelli heyeti seçimlerinde olaylar yaşandı. Samsun Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri Valiliğin belirlediği saatte seçimin yapılacağı Milli Türk Talebe Birliği Binası'nda saatinde hazır olmasına rağmen sadece 14 delegenin evraklarının kabul edilmesi ve 90 civarı Samsunlu delegenin içeri alınmaması ise olayların büyümesine neden oldu.

SAMKON Yöneticilerine Polisten Sert Müdahale

Bu durumu protesto eden SAMKON federasyon başkanları ve dernek yöneticileri yaşananları protesto ederek İstanbul Valiliğine yürüdü. güvenlik güçleri ile yaşanan gerginlik sonrası Valiliğe şikayet dilekçesi verilmek üzere SAMKON Başkan Yardımcısı Ethem Kurnaz ve SAMKON Genel Sekreteri Mustafa Şeker vali yardımcıları ile görüştürüldü. Samsunlu dernek başkanlarına dışarı da polisin sert uygulaması ise SAMKON yöneticileri tarafından kınandı. 

POLİSTEN SERT MÜDAHALEYE TEPKİ
Seçimlerin iptal edilmesi ve demokratik bir şekilde yapılması için başvurunun İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından değerlendirmeye alındığı belirtilirken, konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SAMKON Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mete Koca,'Geçen sene Kastamonu'nun elinde olan delege seçimlerini Samsunlular kazanmıştı. Bu sene ali cengiz oyunlarıyla mütevelli seçimlerinde demokratik bir ortamda yapılması gerekirken, Samsunlulara oynanan bu oyunu kabul etmiyoruz ve yaşananları kınıyoruz.' dedi.

VALİMİZİN HASSASİYETİNE GÜVENİYORUZ
Demokratik haklarını kullanmak isteyen SAMKON yöneticilerine polisin yaptığı sert uygulamanın asla kabul edilemeyeceğini belirten Koca;'Bizler sadece yapılan bu haksızlığı Sayın Valimiz  Şahin'e aktarmak için görüşmek istedik. Bize yapılan muamele ise son derece çirkin ve kabul edilemez bir durumdur. Sayın Valimiz Vasip Şahin'in hakkaniyetine ve duyarlılığına sonuna kadar güveniyoruz. Kendisi bu konuyu inceleyip yarın bir karar verecektir. Demokrasinin galip geleceğine inanıyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

 

adminadmin