Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-10-2018 14:32   Güncelleme : 22-10-2018 14:32

Samsun Türk Ocağından "Doğu Türkistan'ın Feryadı Uygur Türklerinin Son Durumu" Konferansı

Samsun Türk Ocağından

Samsun Türk Ocağı’nın tertiplediği konferanslar dizisinin bu haftaki konuşmacısı Dünya Uygur Kongresi Genel Sekreteri Doç. Dr. Erkin Emet idi. "Doğu Türkistan'ın Feryadı Uygur Türklerinin Son Durumu" başlıklı konferans Öğretmenevi Konferans Salonunda  gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşması için kürsüye gelen şube reisi Prof. Dr. Serkan Şen gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptıktan sonra Türklüğün Kerbelası olarak niteleyebileceğimiz Doğu Türkistan’daki gelişmeleri yakından takip ederek soydaşlarımıza yapılan zulmü tüm dünyaya haykırmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Ardından kürsüye gelen Erkin Emet şunları söyledi “Çin bir kuşak bir yol projesi dahilinde dünya ticaretini kontrol etmek istemektedir. Bu güzergahta Çin için çıkış noktası Doğu Türkistan’dır. Bölgedeki Uygur Türklerini uzun vadeli tehlike olarak görmektedir. O nedenle bizlerin buradaki varlığını sonlandırmak amacıyla her türlü yönteme başvurmaktadır. İnsanlarımızın milli ve dini kimliklerini yok etmek için insanlık dışı politikalar izlenmektedir. Diğer yandan da elleriyle besledikleri radikal grupları öne çıkarmak suretiyle uygulamalarına kendilerince gerekçeler üretmektedirler.  Doğu Türkistan’da yemeğe başlamadan önce çektiğiniz bir besmele hapse atılmanız için yeterlidir. Çocuklarınıza verdiğiniz isimler sizin devlet düşmanı olarak değerlendirilmenize yol açar.  Ramazan ayında düzenlenen içki festivallerine katılmayanlar rejim düşmanı ilan edilip sonu meçhul zindanlara atılmaktadır. Çin hapishanelerine gönderilen Uygurların pek çoğundan bir daha haber alınamamaktadır. Aile mahremiyeti hiçe sayılarak Çinli erkeklerin ailenizin bir parçası olarak sizinle yaşaması dayatılmaktadır.  Son günlerde hayata geçirilen toplama kamplarında yüz binlerce insanımız sistematik işkenceye tabi tutulmaktadır. Bizzat ailemden çok sayıda yakınım şu an bu kamplardadır. Çin bu kamplardaki soydaşlarımızı mankurtlaştırmak istemektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bir balina öldüğünde ortalığı ayağa kaldıran uluslararası kuruluşlar Uygur meselesinde dilsiz kesilmiştir. Türkiye’deki kardeşlerimizden isteğim kamuoyunu diri tutarak bu meselenin dünya çapında gündeme gelebilmesi için ellerinden geleni yapmalarıdır”. Konferans sonunda Erkin Emet’e Türk Ocağı anmalıkları takdim edilerek etkinlik sonlandırıldı.        

 

adminadmin