Röportaj
Giriş Tarihi : 19-12-2016 14:44   Güncelleme : 19-12-2016 15:18

Samsunlu Genç Atsızlar geliyor!

Samsun’da ve Türkiye’nin yaklaşık 40 ilinde yapılanan Genç Atsızlar neyi hedefliyorlar?

Samsunlu Genç Atsızlar geliyor!

Samsun Haber - Samsun Genç Atsızlar Teşkilatı İl Başkanı Ali Kaan Yazıcı Akasyam Haber’e tüm içtenliği ile anlattı.

ÖTÜKEN Dergisi ve Genç Atsızlar Teşkilatı Samsun İl Başkanı Ali Kaan Yazıcı, “Bilindiği üzere İstanbul’da geçtiğimiz hafta yaşanan patlamada ve yaşları 20 ila 22 ortalamasında olan 30 genç polisimiz Hakk’a yürüdü. Yine Cumartesi günüde hunharca planlanan ve yine gençlerimizi hedef alarak Öğrenci ve Askerlerimize karşı yapılan Kayseri’de hain bir patlama daha yaşandı. Bu menfur saldırıdan dolayı öncelikle Türk polis Teşkilatımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve yüce Türk Milletimizin başı sağ olsun. Allah’ın Tür milletine böylesine kötü olaylar yaşatmamasını diliyoruz” diyerek söze başladı.

YAYIN ORGANLARI HANGİSİDİR

Yazıcı, “Genç Atsızlar Teşkilatı Türkçü ve Turancı bir dernek olarak Hüseyin Nihal Atsız’dan bizlere emanet kalan ÖTÜKEN Dergisi’ni yayın organımız olarak devam ettiriyoruz diyerek “Derneğimiz 2005 yılında Bursa’da Caner Kara Başkanımızın önderliğinde bir gurup Türkçünün bir araya gelerek kurulmasıyla oluşmuştur.  Genç Atsızlar adını Hüseyin Nihal Atsız’ın Türkistan İhtilalcileri şiirinde, yine adı geçen Genç Atsızlar sözünden almıştır. Bir mühlet sonra Teşkilatımız internet ortamına taşınmasıyla ilk e-dergi olarak Kara Sancaklar adında yer alırken 2. Genç Atsızlar olarak okuyucuların beğenisine sunuldu. Daha sonra bunları resmiyete dökerek KÖMEN Dergisi adında yazılı baskı olarak okuyucularımızın masasında yerini aldı. Hüseyin Nihal Atsız’dan emanet kalan ve şuan Genel başkanımız Caner Kara’nın da yeniden canlandırmak istemesiyle şuan ki adında ÖTÜKEN Dergisi olarak uzun süredir yayın hayatına devam ediyor. Bizleri merak edenler Sosyal medya aracılığı ile Genç Atsızlar ve ÖTÜKEN dergisine ulaşabilir, gündeme dayalı bilgi ve söylemlerimizi takip edebilirler” şeklinde ifade etti.

NERELERDE YAPILANMALAR MEVCUT

Türkiye’nin dört bir yanında 35 – 40 ilde yapılanmamız var ve bu konuda oldukça da güçlüyüz diyen Ali Kaan Yazıcı, “Bugün bir sürü siyasi parti mevcut. Mecliste temsil edilen partiler haricinden bahsedecek olursak, kendisine siyasi partiyiz diyerek dışarıda bir şeyler yapmaya çalışanlar da var. Gerçek şu ki bizim kadar bile faal değiller. İş göremiyor, bizim kadar konferanslar, söyleşiler, eğitici programlar düzenleyemiyorlar. Bizim kadar da yine halkın yanında yer alıp her konuda eylem ve tepkilerini de dile getiremiyorlar. Teşkilatımız ve derneğimiz hiçbir siyasi partiye ihtiyaç duymadan kendisini ortaya koyabilen güçlü bir teşkilatız” dedi.

SİYASETE İNANMIYORLAR OY KULLANMIYORLAR

Biz siyasetçi değiliz, siyasete inanmıyoruz diyen Yazıcı, sözlerine “Ayrıca Genç Atsızlar olarak oy da kullanmıyoruz. Bizim en büyük derdimiz ve isteğimiz Türkçü bir nesil yetiştirmek. Gelecekte Toplumun duyardı ve düzgün bir toplum hayalinde olduğumuz için Türk çocuklarına Türkçülüğü öğretmek istiyoruz. Türkçü bir fikriyatta büyüyen genç ileride ahlaklı, milletine hizmet duygusu içerisinde meslek sahibi olan, vatanına ve örf âdetine bağlı nesiller yaratmak için uğraşlar veriyoruz” diye devam etti.

DEMOKRASİ ADALETİ TECELLİ ETTİRMİYOR

ÖTÜKEN Dergisi ve Genç Atsızlar Teşkilatı Samsun İl Başkanı Ali Kaan Yazıcı, “Değerli büyüğümüz Hüseyin Nihal Atsız’ın da dediği gibi, ‘Şuurlu Demokrasiden Taraftarız’ ama mevcut şartlar içerisinde biz demokrasinin varlığına ve adalete inanmıyoruz. Türk vatandaşına hain saldırılar düzenleyen terör örgütlerinin hala vatanımıza ihanet içerisinde yer almaları ve Demokrasinin idamın önüne geçmesinden dolayı demokrasiye inanmayışımızın da bir parçası. Şuan ki demokrasi adaleti tecelli ettirmiyor. Son zamanlarda meydanlara inip Türk’ü aşalıyan hakaret eden ve Türklere saldırılar düzenleyen bir etnik gurubun bu topraklarda hala ses edebilmelerini istemiyor ve böyle bir demokrasiyi istemiyoruz” diyerek adaleti ve demokrasi kavramlarına eleştiri getirdi.

TAKLİT EDİLMEYE ÇALIŞILAN BAŞARIYA SAHİBİZ

Dernek olarak açık isim vermeyelim ama bizim düşüncelerimizi ve dergimizi taklit etmeye çalışanlar da diyen Yazıcı şöyle konuştu, “ÖTÜKEN dergimizin bir sayısında ‘Türkçülerin sesi Türklerin dergisi’ diye slogan yazmıştık. Ne yazık ki bir diğer sayımız da ‘Türkçülerin sesi taklit edilen dergisi’ diye tepkimizi gösteren bir başka slogan yazmak zorunda kaldık. Biz kendimizi kimseye rakip görmüyoruz öyle de bir sıkıntımız yok. Kendisine Milliyetçi gören ve Milliyetçilik adı altında parti propagandası yapan bir kesim bizi kendisine rakip görmeye çalışmaktadırlar”

ASLIMIZDAN ASLA VAZGEÇMEDİK

Ali Kaan Yazıcı, “1975’te Hüseyin Nihal Atsız’ın vefatından sonra Türkçülük Topluluk oluşumundan ziyade bireyselliğe düşmüştür. Bireyselliğe düşünce bir mühlet sonra Türkçülük Turancılık diye bir oluşum kalmamıştır. Ta ki 2005’ Caner Kara’nın eşliğinde yeniden toplanmaya başlanana kadar. Bu oluşumdan sonra kendisine Türkçüyüz Turancıyız diye ortaya çıkan bazı topluluklar olsa da aslını yaşatmamıştır. Bu oluşumlar adeta Türkçülüğü bölüyorsunuz diyerek çeşitli saldırılarda bulunarak neredeyse terörist gibi göstermeye çalışan dergi ve söylemlerde bulunuldu. Ama biz aslımızdan asla vazgeçmedik ve Türkçülüğü Türkçü nesli en iyi şekilde göstermeye ve yaşatmaya devam ettik” diye ifade etti.

BU KİTAPLARI OKUYANLAR BİZİ ANLAR

Gençlere Türklük ve Turancılık bakışını anlatan kitaplardan bahsetmek gerekirse diyen Yazıcı gençlere şöyle seslendi;

 “ Gençler özellikle Hüseyin Nihal Atsız’ın kitaplarını çok iyi okuyun. Bunlar bozkurtlar diriliyor, Bozkurtların ölümü, Türk ülküsü, Türk tarihinden meseleler, Ruh adam’ bunların yanı sıra Ziya Gökalp’ten, ‘ Türkçülük nedir’ Caner Kara’dan ‘ Müslümanlar Dinleyin, Karın ağrısı’ da Türkçülük Turancılık hakkında merak edilen her konuların yanıtını bulacaklardır” şeklinde konuştu.

Son olarak ÖTÜKEN Dergisi ve Genç Atsızlar Teşkilatı Samsun İl Başkanı Ali Kaan Yazıcı, “Bizler ÖTÜKEN Dergisi aracılığıyla çevrelenmiş bir teşkilatız.  Şunu da demek gerekirse Genç atsızlar, Türk töresince yaşayan atalarımızdan kalan mira ve kültüre sahip çıkan, onu yaşatabilecek toplum oluşturma amacı taşıyan bir teşkilatız. Bu değerlere sahip toplumu oluşturup, düşman saldırılarını önleyecek, büyük Turan’ı kurmayı kendimize hedef bilen bir genç nesiliz ve Genç Atsızlar teşkilatıyız” diye konuştu.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN