Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2016 11:02   Güncelleme : 31-12-2016 11:02

Bülent Turan, Tkdk Destekleriyle Binlerce İnsanın Hayatı Değişti

Samsun İnternet Medya Grubu (İMG) Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun Koordinatörü Dr. Bülent Turan'ı makamında ziyaret etti.

Bülent Turan, Tkdk Destekleriyle Binlerce İnsanın Hayatı Değişti

Samsun Haber - TKDK'ın kredileriyle Hibe desteği alanların hayatlarının değiştiğini belirten Turan; 'Büyük kentlerde iyi okullarda eğitim görmüş çok sayıda genç kadın, TKDK tarafından sağlanan teşvik sonrası farklı kariyer hedeflerine yönelerek büyük başarılar yakaladı.' dedi.

Binlerce kişi 2008’de kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) sayesinde hayalindeki işletmeyi kurduğunu ifade eden TKDK Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan;'2008’den bu yana TKDK ile 11 bine yakın yatırımcıya 2.3 milyar lira hibe yapıldı. Bu yatırımlar kapsamında 51 bin kişiye istihdam sağlanırken, 1.091 kadın yatırımcı da işletme kurdu.' dedi.

BAŞVURU NASIL YAPILMALI?

TKDK'dan hibe kredisi kullanmanın şartları olduğunu belirten Turan; 'Gerçek kişi ise kendisi, tüzel kişi ise temsil ve imza yetkili kişiler olmalı. 65 yaşını geçmemiş olması gerekir. Vergi sistemine kayıtlı olma şartı var. Ayrıca başvuruyu sundukları anda devlete ödenmemiş vergi ve sosyal güvenlik borçlarının bulunmaması gerekiyor.

Öncelikle kuracağı işletmeyle ilgili bir proje hazırlamanız gerekiyor. Hazırladığınız projeyle birlikte TKDK’nın sitesinden ön başvuru yapılmalı. Online yaptığınız başvuru kabul edildiği takdirde, projenizi bağlı bulunduğunuz il müdürlüğüne götürüp sunumunu yapmalısınız. Sunduğunuz proje TKDK tarafından onaylandığı takdirde proje için yaptığınız masraf makbuzuyla birlikte TKDK’ya teslim etmeniz gerekiyor. Yaptığınız masraflarda herhangi bir hile görülmediği takdirde TKDK gerekli hibeyi size ödüyor.' şeklinde konuştu.

PROJENİN AMAÇLARI NEDİR?

TKDK projesinin amaçlarından bahseden Turan sözlerini şöyle noktaladı: 'Avrupa Birliği standartlarında modern, hijyenik tesislerin kurulması. Tarım ve gıda sektörlerinin sürdürülebilir olması. Kalıcı işletme tesislerinin kurulması. Sürdürülebilir yatırımların gerçekleştirilmesi. Kırsal alanda faaliyet alanlarının çeşitlendirilmesi. Kırsal alanda yaşam kalitesinin artırılması. Kentten göçün önlenmesi öngörülüyor.'

adminadmin