Siyaset
Giriş Tarihi : 21-04-2015 22:30   Güncelleme : 21-04-2015 22:30

CHP Genel Sekreteri Tekin:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz

CHP Genel Sekreteri Tekin:

ÇORUM (AA) - CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Bundan sonra AKP'li kardeşim de MHP'li kardeşim de kendi vekilini Çorum'da seçecektir. Bundan sonra Ankara'da tayinini beklemeyecek" dedi.

Tekin, partisinin il başkanlığı tarafından Çorum'da bir düğün salonunda düzenlenen milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, seçime az bir süre kaldığını belirterek, vatandaşların heyecan ve coşkusunun CHP'yi iktidara getireceğine inandığını söyledi.

AK Parti'nin bugüne kadar hazırladığı hükümet programları arasında en iyisinin 2002 yılına ait olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Bir program hazırladılar, programları fos çıktı, fiyasko... Fiyasko çıkınca belli ki sarayda oturan fırça atmış, 'böyle program mı olur?' diye. Sonra Davutoğlu mazeretler uydurmaya başladı. Bir kısmı yoldan giderken sayfaları düşmüş, eksik olmuş falan filan... Ben onlara kolay bir yol buldum. AKP'nin programlarına baktım. 2002 yılında bir program hazırlamışlar. Vallahi bütün bu programları alın çöpe atın. Size önerim, 2002 yılındaki programınız elle tutulur bir program."

AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde Türkiye'nin en büyük sorunu olarak gördükleri "3Y'yi (yolsuzluk, yoksuluk, yasaklar)" çözeceklerini belirttiklerini aktaran Tekin, bugün gelinen durumu herkesin gördüğünü dile getirdi.

Tekin, CHP döneminde yasaksız bir Türkiye yaratmak istediklerini vurgulayarak yoksulluğu sıfırlamak istediklerini ifade etti.

CHP Genel Sekreteri Tekin, "CHP de diyor ki; '77 milyon yurttaş kardeşim, hepimiz güzelce devlete verginizi ödüyorsunuz, biz de bu vergileri vicdan adaletiyle, Allah'ın adaletiyle 77 milyon milyona eşit dağıtmak istiyoruz, eşit. Para da var pul da var sadece hırsızları aradan kaldıracağız ve 77 milyon huzur içerisinde olacak" diye konuştu.

- "Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz"

CHP olarak seçimlere iyi bir şekilde hazırlandıklarını ve ekonomi, barış, demokrasi ile özgürlük programlarının hazır olduğunu vurgulayan Tekin, 8 Haziran'da vatandaşların desteğiyle iktidar olacaklarını iddia etti.

Tekin, CHP'nin Çorum'da olduğu gibi birçok bölgede milletvekili adaylarının partililerce belirlendiğine dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Burada gördüğünüz kardeşleriniz sizin desteğinizle seçildiler. CHP iktidarında bu, sadece kendi içerisinde değil bütün siyasi partilere zorunlu hale gelecek. Siyasi partiler yasasını değiştireceğiz. Bundan sonra AKP'li kardeşim de MHP'li kardeşim de kendi vekilini Çorum'da seçecektir. Bundan sonra Ankara'da tayinini beklemeyecek."

Tekin, konuşmasının ardından CHP Çorum Milletvekili adayları Tufan Köse, Muharrem Bozdoğan, Dinçer Solmaz ve Saim Topgül ile partilileri selamladı.

adminadmin