Siyaset
Giriş Tarihi : 27-05-2019 12:21   Güncelleme : 27-05-2019 12:23

Abdullah Öcalan'ın Mektubu Yayınlandı!

AK Parti'nin son bir ay içerisinde peşpeşe attığı adımlarla avukatlarıyla tekrar görüşme sağlayan terör ögütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın mesajlarının yer aldığı mektup yayınlandı.

Abdullah Öcalan'ın Mektubu Yayınlandı!

31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Hükümet kanadından atılan adımlarla İmralı'da yatan teröristbaşı Abdullah Öcalan'a yılllar sonra avukatlarıyla görüşme olanağı sağlanmıştı. Atılan bu adımlardan sonra dün geçtiğimiz yıllarda 'açılım süreci' denilen ve fiyaskoyu hatırlatan bir olay meydana geldi.

İmralı'da cezasını çeken ve görüş yasağı atılan adımlarla kaldırılan PKK terör örtgütü elebaşı Abdullah Öcalan, örgüt mensuplarına yine mektupla talimat vermeye başladı. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın 22 Mayıs'ta yazıp imzaladığı mektup avukatları tarafından İstanbul'da okundu.

ÖCALAN'IN MEKTUBUNDA NELER YAZIYOR?

Öcalan kendisi için başlatılan açlık grevlerinin sona erdirilmesini grevin başarıya ulaştığını dile getirirken hapisteki eli kanlı PKK'lı katillere, “Değerli yoldaşlarım” diye hitap ettti. Öcalan yazdığı mektupta şu talimatları verdi:

“Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar eyleminizin sona ermesini bekliyorum. Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de umuyorum”

AÇLIK GREVİ SONLANDIRILDI

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın, yeni açılım sinyali verdiği bu mektubunun okunmasından sonra ilk açıklama HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'den geldi. Güven, 200 gündür sürdürdüğü açlık grevini sona erdirdiğini açıkladı. Ardından da Türkiye'nin değişik illerindeki cezaevlerinde kalan PKK'lı teröristlerin, İmralı'dan gelen talimata uyarak eylemlerine son verdiklerini söyledi.. Sedyeyle evinden çıkarılan Leyla Güven'e HDP'li milletvekilleri eşlik etti. Diğer milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın ise hastaneye kaldırılacağı dile getirdi.

Milli Gazete

adminadmin