Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-11-2016 13:05   Güncelleme : 23-11-2016 13:05

Ah samsunspor ah!

Ah Samsunspor ah! bu fırsat kaçırılır mı? Adanademirspor dan sonra oynadığımız en zayıf takımı elimizden kaçırdık biraz dikkatli olabilsek çok rahat kazanabileceğimiz bir maçtı.

Ah samsunspor ah!

Maç oynanmadan yazımı şöyle tasarlamıştım. Bu maçı yenersek devre arası takviyeler yapabilirsek play-off hesapları içine girebiliriz. Bu maçta berabere kalırsak küme düşme korkusu yaşamayız çünkü rakiplerimizden düşmeye en güçlü adaylardan birini yerinde tutacaktık.

Şayet yenilseydik ki yenileceğimizi hiç düşünmedim, o zaman kümede kalma mücadelesi veririz diye düşünmüştüm.

Maç başladı, gerçekten de Manisaspor bu ligin en zayıf takımı. Samsunspor yetersiz kadrosuyla bile maçı rahat bir şekilde alabileceğinin emarelerini göstermeye başlamıştı.

Manisaspor ilk yarı çok kötüydü. Biz bunu değerlendiremedik ve ikinci yarıya Enaramo’yı değiştirerek başlayan Manisaspor ilk yarıya göre biraz daha iyi görüntü sergiledi. Bu arada Zola’nın uyduruk bir pozisyonda arkadan gelen adamın kafasını topla Zola’nın kafasının arasına sokması sonucu olan karışıklıkta rakip olayı abartınca hakem de etki de kalarak ikinci sarıdan kırmızıyı gösterdi.

Bu dakikadan sonra Manisaspor biraz canlanır gibi olsa da tekrar oyunda dengeyi kurduk. Hatta on kişi oynamamıza rağmen zaman zaman oyun üstünlüğünü elimize aldık.

Manisaspor uzaktan şutlarla gol ararken biz neredeyse şut çekmeden maçı bitirdik.

Bu maçı mutlaka almalıydık olmadı. Bu maça Adanademirspor ve Sivasspor maçlarına çok yandım üçü de alabileceğimiz maçlardı yazık oldu.

Artık önümüzdeki maça bakacağız Elazığspor maçı bizim için çok önemli bu maçta da bir galibiyet ya da beraberlik işimizi kolaylaştıracaktır.

Elazığspor’un puan durumuna aldanmamak gerekir altı puanları silindiği halde toparlandılar takır takır top oynuyorlar çok dikkatli olmalıyız. Oyuncularımızın çok dikkatli olmaları ve çok mücadele etmeleri gerekir. Tabi ki büyük Samsunspor taraftarına da büyük iş düşecek hadi hayırlısı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY

Gerçekten de dünya futbol liglerinin en önemli müsabakalarından biridir bu iki güzide takımımızın maçları. Heyecan doruktaydı, Galatasaray çok iddialı gelmişti yenmeyi bırakın farktan bahsediliyordu. Fenerbahçe’nin tabiri caizse ölüsü Galatasaray’a yetiyor. Oysa Mehmet Topal ve Lens gibi iki önemli eksiğinin olması Galatasaray’ın iştahını kabartmıştı, ama oyun sıfırdı, mücadele sıfırdı. Bir takımın bir takıma yenilmesini isteseniz ancak böyle bir taktikle oynarsınız. Galatasaray’ın oyunu tutmak isteyip beraberliğe oynamasına tabi ki saygı duyulur ama gerideyken bile galipmiş gibi gereksiz yerlerde top çevirip maçı bitirmeleri Galatasaray taraftarını çileden çıkardı. Galatasaray farklı yenildiği maçlarda bile bundan daha çok pozisyon üretmişti. Sanki maçı hiç istemediler, hiç bir kafa topuna bile çıkmadılar ve hocalarının da dediği gibi maçı hak etmediler Fenerbahçe ise bütün hatlarıyla maçı hak ederek kazandı. Robin Van Persie’yi beğenmeyenler de bu topçunun kalitesini görmüş oldular.

Adnan Öz

 
adminadmin