Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-04-2020 15:52   Güncelleme : 16-04-2020 15:52

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş Samsun’da Bu Sene Şeker Pancarı Ekimi Başlayacak!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Başkanlığında video konferans yoluyla gerçekleştirilen, Tarım ve Orman Sektörünün Değerlendirmesine yönelik "Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları" adlı toplantıda konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş Samsun’da Bu Sene Şeker Pancarı Ekimi Başlayacak!

Tarım ve Orman Sektörünün Değerlendirmesine yönelik "Söz Sizde Tarım Orman Buluşmaları" adlı toplantısı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Başkanlığında yapıldı.

Sektörün talep ve isteklerini yerinde değerlendirmek, politikalar oluşturmak, varsa yanlış giden bir şey yolun başında düzeltmek, yapıcı her türlü teklif, öneri paylaşımında bulunulduğu toplantıda söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Toplantımızda Bakanımız, çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik hibe, yatırım ve desteklerin olduğu müjdeler vermiştir.  Bu zorlu süreçte Samsun’umuza göstermiş olduğunuz hassasiyetten ötürü  Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve ekibinize teşekkür ediyorum.

Bu anlamda; Özellikle bu koronavirüs salgını sonrası tarım ve hayvancılığın öne çıkacağı aşikardır. Bu noktada Samsun, Çarşamba ve Bafra Ovalarıyla önemli bir lokasyona sahiptir. Türkiye’mize yetecek kadar ürünleri üretecek bir bölgedeyiz. Bugüne kadar verilen destekler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere siz ve ekibinize teşekkür ediyoruz.

Samsun’da Tarım ve Hayvancılık, Türkiye'nin gıda sektörüne hizmet edecek, ihracatını arttıracak önemli bir şehir olarak görüyoruz. Özellikle sulama sistemlerinin bir an önce devreye alınması önemlidir. Bölgemiz maalesef coğrafi konum olarak sel felaketlerinde ağır yükünü ve tahribatını yaşıyor.

Bunun için taşkınları önlemek için açık kalan drenaj kanallarının ıslah çalışmalarının tamamlanması yönünde yapılacak etüt ve proje çalışmalarının da bir an önce hayata geçirilmesi özellikle Çarşamba, Salıpazarı, Terme ve Ayvacık ilçelerimiz için önem arz ediyor.

Bunun içinde gündeme getirdiğimiz Salıpazarı barajı hem sulama hem de taşkın koruma açısından önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ayrıca, tarımda çeşitliliğin arttırılmasına yönelik kenevir üretiminin yüzde 85’inin Samsun’un Vezirköprü ilçemizde yapılması ilimiz adına da çok önemlidir.

Bunun yanında kenevirin, sanayi endüstrisi açısından da desteklenmesi gerekmektedir. Bakanlığımız bunun çalışmasını da yürütmektedir.

Çarşamba da kurulan Tekstil Kent için TDK'ya 13 proje sunulmuş olup, 5 proje onaylanmış, 8 proje de onay aşamasındadır. Bu koronavirüs salgını sürecinde görüyoruz ki; bir takım tıbbi malzeme üretiminde, tekstil kent projesi önemli bir açığı da kapatmış olacaktır. Çarşamba’mızdaki bu projemiz bu anlamda önemli bir ihtiyacı ve eksiği de giderecektir.

Son olarak, uzun bir süredir kapalı olan, özelleştirmenin dışında bıraktığımız Çarşamba Şeker Fabrikamız'ın çalışması açısından, şeker pancarı ekiminin bu sene Samsun'umuzda başlaması da ayrıca sevindirici ve mutlu edici bir olaydır.

Dolayısıyla Samsun önemli bir tarım bölgesidir. Hükümetlerimiz döneminde her zaman hak ettiği değeri görmüş hibe ve destekler almıştır. Bu noktada verdiğiniz ve bundan sonrada vereceğiniz destekler ve bugün açıkladığınız müjdeler için sizlere teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN