Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 04-01-2018 09:04   Güncelleme : 04-01-2018 09:04

Altuntaş Başkan Samsunspor Kümeye

Bazıları vardır görevleri sadece kongre veyahut toplantılara katılmak ve bir de fırsat bulurlarsa mikrofonu kapmak ve sonra da sağa sola sataşmak, polemik oluşturmak, gazetelere haber olmaktır.

Altuntaş Başkan Samsunspor Kümeye

Samsun’da bu isimlerin başında da İzzet Altuntaş gelir. İzzet Altuntaş özellikle de Samsunspor’un kriz zamanlarında söz alır, kürsüye çıkar ve başlar sağa sola sallamaya.

Samsunspor sahipsiz bırakılıyormuş da. Bu şehrin siyasileri neredeymiş de.

Şimdi buradan kendisine teklif ediyoruz. İşte fırsat gel sen Başkan ol İzzet Altuntaş. Listeni yap ve sen de bu şehrin STK’larından birindesin. Bırak artık eleştirmeyi, sallamayı, hakaret etmeyi. Al işte sahipsiz dediğin takımı. Kurtar Samsunspor’u. Seni bekliyoruz Sayın İzzet Altuntaş.

Kaç maçına gittin Samsunspor’un Sayın Altuntaş, kaç paran nasip oldu bu takıma. Kombinen var mı Sayın Altuntaş. Sen ondan haber ver.

Geçelim…

Hepimiz biliyoruz ki Samsunspor’un yükü çok ağır ve gittikçe de ağırlaşıyor.

Ve yine hepimiz biliyoruz ki bu iş Erkurt Tutu’nun işi değildi.

Eski Bakan Çağatay Kılıç sayesinde bu işi yürütmeye çalıştı.

O olmasaydı da Sayın Kılıç’ın desteğiyle bir memur bile idare ederdi bu takımı.

Hatta devlet memurları borcuna sadık, borç yapmaya da korkar. Erkurt Tutu’nun ise böyle bir kaygısı olmadı ki hiç. Transferler fiyaskoymuş kimin umurunda. Bilmem kaç yüz milyar ya da ya da kaç yüz bin Dolar. Dile kolay…

Nasıl olsa ödeyecek var. Aç telefonu Bakan Kılıç’a. Olmadı yetiş Valim, yine olmadı Büyükşehir Başkanım, İşadamı Yeşilyurt bilmem kim, bilmem kim.

Bir Ankara, İstanbul turu; Galip Öztürk, Kaya Aşçı artık kime denk gelirse…

Kim yapmaz böyle başkanlığı. Havasını atmaya atacaksın ama elini cebine atmayacaksın. Ödediğini de hemen kulübe borç diye yazacaksın. Bakan, Vali, Büyükşehir verirken bağış diyeceksin.

Taşıma suyla değirmenin dönmeyeceği belliydi.

Samsunspor’un çok ağır bir borç yapısı, birçok futbolcuya olan borcu nedeniyle federasyonla yaşadığı problem ve UEFA’ya kadar uzanan krizler. Bugüne kadar hep geçici çözümlerle gün kurtarıldı.

Ama artık Bakan Kılıç gitti yani deniz bitti...

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın ise Samsunspor’un durumu umurunda bile değil.

Siyasiler ise topa girmek istemiyor çünkü bu işin sonu yok onlara göre de.

Bakan Kılıç bile Samsunpor’a o kadar destek olmasına rağmen Bakanlıktan düştükten sonra kimse yüzüne bakmıyor. Yani bu işler de vefa yok. Para verirsen, sürekli, durmadan verirsen iyisin.

ASIL MESELE PARA DEĞİL YÖNETİM MESELESİDİR

Şimdi Sayın Valimize ve Büyükşehir Başkanına tarihi görev düşüyor. Artık ısmarlama, parasız yönetimler göreve getirilmemeli.

Emin Kar çok büyük bir hataydı, Erkurt Tutu da öyle…

Eğer parası olduğu için göreve getirilmesi düşünenler bu işi üstlenmiyorsa Erkurt Tutu gibi parası ve etkisi olmayan biri yerine profesyonel yöneticilerle en azından sezon sonuna kadar gidilebilmeli.

Samsunpor’un asıl sorunu para gibi gözükse de bize göre asıl sorun yönetim sorunudur.

Samsunspor, İsmail Uyanık’tan sonra hep kötü yönetilmiş ve her gelen takımı kurtarmak adına yeni borçlar ve krizlere neden olmuştur.

Bu bakımdan üretilen çözüm de yönetim ve başkan profili çok öncelikli düşünülmeli, para ve borç yönetimi de profesyonellere bırakılmalıdır.

Akasyamspor

adminadmin