Sağlık
Giriş Tarihi : 16-08-2019 14:37   Güncelleme : 16-08-2019 14:37

Anneler Babalar Dikkat! Ekran KullanımI Davranışsal Sorunları Tetikliyor

Anneler Babalar Dikkat! Ekran KullanımI Davranışsal Sorunları Tetikliyor

Liv Hospital Samsun Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği’nden Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım,  günümüzde çocuk ve ergenlerin yoğun bir şekilde ekrana maruz kaldığını söyleyerek " Çocuklarımız tabiri caizse ekran karşısında büyümektedirler" dedi.

“Ebeveynlerin ekran kullanımıyla ilgili kuralları olmalı”

Liv Hospital Samsun Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği’nden Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, çocukların ekrana maruz kalma konusuna anne ve babaları uyardı. Uzm. Dr. Zeynep Gülçin Yıldırım, günümüzde çocuk ve ergenlerin yoğun bir şekilde ekrana maruz kaldığını söyleyerek "Tabiri caizse ekran karşısında büyümektedirler. Teknolojik ilerlemeler ile birlikte ekran televizyon, bilgisayar, tablet, akıllı telefonlar gibi pek çok farklı formda hayatımızın her alanına, her anına girmiştir. Çocukların ekranda maruz kaldıkları içerik duygu, düşünce ve davranışlarını etkilemektedir. Bu nedenle ebeveynlerin ekran kullanımı ile ilişkili kuralları olmalıdır" dedi.

“Ekran kullanımı 2-6 yaş arası en fazla 1 saat olmalı”

Çocukların 0-2 yaş arası dönemde hiçbir şekilde ekrana maruz kalmamaları gerektiğini söyleyen Uzm. Dr. Yıldırım, "2-6 yaş arası dönemde günlük en fazla 1 saat, ebeveyn gözetiminde kullanım izni verilmelidir. 6 yaşından büyük çocuklar için de ekran karşısında geçirilecek süre ile ilgili net sınırlar olmalıdır. Ekran kullanımının çocuğunuzun yeterli uyku almasını engelleyecek, fiziksel aktivitesini azaltıcı veya başka davranışsal sorunları tetikleyici etki gösterecek yoğunlukta olmadığından emin olun. Çocuklarınızın güvenliği için internet kullanımlarını kontrol edin" diye konuştu.

adminadmin