Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-05-2020 17:18   Güncelleme : 23-05-2020 17:22

Arif Olana Bir İşaret Yeter

SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ

Arif Olana Bir İşaret Yeter

Son günlerde yaşanan terör olayları medyanın gündemi değiştirme peşinde olduğunu gösteriyor..

Pis kokular bunlar. Devlet ve din düşmanlarının eylemlerini satılık medya sürekli gündemde tutuyor..

Dış ve iç mihraklar anlaşılan yeni bir tezgah peşinde. Özgürlük adı altında Che Cuvera model olarak gençlere sunuluyor. Kamuoyunda da Tayyib Erdoğan diktatör mesajı verilmeye çalışılıyor. Bu olaylar çoğalacağa benziyor. Dikkat edelim derim. Düğün değil dernek değil durup dururken niye öpüldüm meselesi..

Milletim uyan..

ALDANMA

Aldanma kardeşim küfrün görüntüsüne ve nezaketine şatafatına, o şatafat nezaket sahte nezakettir. Bu kadar aldandığın kendini aldattığın yeter..

Küfrün sahte nezaketinin ardında hayvanlık duygularından başka bir halt yok. Onlar bu nezakatin altında aslında çok kaba iğrençliktirler. Sana işin şimdilik cazib tarafı gösteriliyor. Sende sanıyorsun ki işte hayat bu. Onların yaşantısına konforuna zevklerine özenme.. Küfrün zevk ve konforu, deccalin yemi ve sahte cennetidir unutma.

DİN KARDEŞİNE KIZMA

Doğru söyleyen din kardeşine hiddetlenme, din kardeşinin vakarına kızma onun sert görünüşünün ardında merhamet vardır. Dostların nasihatların dan incinsen bile o nasihatlar senin faydana dır. Zamanı geldiğinde anlar sonra ağlarsın. Bakma kafirin göstermelik baş okşamasına, inanma sahte dadılık yapmasına..Seni aslından uzaklaştırır kendine köle yapar sonunda...

TERCİHLERİMİZİN ASLI

Tavırlarımız ve tercihlerimizin aslı ve sebebi ya kindir yahut din. İnsanın görüşü ve duruşu ya kinin ateşinden yahut din nurundandır. İman ile küfür ayrı ayrı bu iki kaynak dan beslenir gücünü alır eylemini yapar. Her iyi veya kötü söz ve iş nihayetinde döner dolaşır aslına kaynağına dayanır.Bunu böylece bil.. Aslı neyse insanı çeken odur. Meselenin özü budur. Sen kendi kaynağına bak..Gerisi teferruat uzun hikaye roman, felsefe ,bi sürü izmler den  ibaret. Pirin dediği gibi Âlemde her şey, bir şeyi çekmektedir. Küfür, kâfiri, doğruluk, doğru yola gideni..! Herkes tezgahını kendi aslına göre kurar.Tercihlerinde ve tavırlarında kimin tarafında olduğunu eylemlerinle göster.

İDARECİLERE UYARI

Ey idareciler, karar merciinde olan sizler haklı olan her her vatandaşı, Receb Tayyib Erdoğan gibi görmediğiniz müddetce iki yüzlüsünüz. Vatandaşın haklı işini önce Allah'tan korkarak çözün vatandaşı başınızdan savmayın.İşini halletmek için bir vekil makamınıza geldiğinde yahut telefon açtığında işini  hemen çözüyormusunuz ..yoksa çözmüyormusunuz..mesele bu..Ölçü bu..Ezanın sesini duyduğunuzda  heyecanla namaza koştuğunuz gibi haklı vatandaşında  derdine aynı öyle canla başla heyecanla koşun.Yoksa hesab çetindir. Siz tahammül etme ve çare bulma makamısınız. Makamlarınız mağruriyet satma yeri değildir. Şikayet halkındır sizin değil..

SEN İBRET AL

Bir göz ki onun olmaya 'ibret nazarında

Ol düşmânıdır sâhibinin bâş üzerinde

Kulak ki öğüt almaya her dinlediğinden

Akıt ona kurşunu hemen sen deliğinden ,

SABIRLI DURUŞ

İnsanın zor zamanlarında ki duruşu çok önemli..

Zira senin ahlakın,hilkatin daha özü hakikatin işte bu zor durumda kaldığı zaman ortaya çıkar..

Sabret .Ayakların sabit olsun davanda..Yapacağin hiç bir işte aceleci davranma önce Allah dan yardım iste..Kuldan  makamdan vekilden değil. Maksada hakkın izniyle ulaşılır.

Mkamların izniyle değil. Sabrın mükafatı bu dünyanın malına mülküne  parasına puluna benzemez.Sabrın mülkü cennette paha biçilmez bir köşktür.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKAYINIZ!

Recep YAZGANRecep YAZGAN