Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-03-2019 15:56   Güncelleme : 07-03-2019 15:56

Atakum Anadolu İHL, 50 Yetim Çocuğa Rüya Gibi Bir Gün Yaşattı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “ Kardeş Şenliği” projesiyle 50 yetim çocuğa rüya gibi bir gün yaşattı.

Atakum Anadolu İHL, 50 Yetim Çocuğa Rüya Gibi Bir Gün Yaşattı

İHH’nın yetim evlerinde kalan yaşları 3 ile 10  aralığında olan 50 yetim çocuk ile bir araya gelen Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, çocuklarla kum boyama, takı tasarımı, yüz boyama, misket oyunu, şekilli balonlar ve benzeri pek çok etkinlik gerçekleştirdi. Yetim çocukların sahipsiz olmadıklarını anlatmak ve hissettirmek için gerçekleştirilen “ Kardeş Şenliği” projesi ile öğrenciler merhameti, paylaşmayı, kardeşliği ve empatiyi yaşayarak öğrendiler ve öğrettiler.

Bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, “ Kardeş Şenliği” projesiyle hepimiz kardeşiz mesajını verdi. Maddi anlamdan ziyade manevi olarak nasıl bir katkıda bulunabiliriz diye düşünen öğrenciler, yetim çocukları mutlu etmek ve acılarını dindirmek için, onlarla gün boyu çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile kum boyama, takı tasarımı, yüz boyama, basketbol, misket oyunu, şekilli balonlarla eğlenen yetim çocuklar mutluluklarını dile getirdi.

Tıba Mohammed Abdulmenum : Çok güzel bir gün geçirdik. Bana özlediğim duyguları yaşattılar. Kendimi özgür ve güvenilir hissettim. Birlikte bileklikler yaptık, ilk defa kum boyama yaptım, kendi müziğimizle oyunlar oynadım . Ablalarımı hiç unutmayacağım. Umarım tekrar görüşürüz

Rahaf Othman Owaid : Evimizi ve babamızı bırakıp Türkiye’ye geleli iki sene oluyor. Babamı özlediğim için çok üzülüyorum ama bugün çok mutluyum. Ablalarımız bizimle bileklik yaptılar. Iraktayken dinlediğimiz şarkılarla oyunlar oynadık. Çok mutlu oldum umarım yine bir araya geliriz.

Noor İbrahim Shefeg :  Bizim için o kadar çok hazırlık yapmışlar ki. Oyunlar, etkinlikler ve yiyecek bir sürü şey vardı. Bizim için yaptıkları keklerin tadı da çok güzeldi. Aynı tabaktan birlikte yedik bir tane kurabiye kalınca ikiye bölüp paylaştık. Bizimle Arapça konuşmaya çalışırken bazen komik oluyorlardı. Bazen birbirimizi anlayamasak da hep güldük. Giderken onlara bizim eve gelmelerini söyledim. İnşallah gelirler. Onları bir daha görmeyi çok isterim.

“Kardeşim’ dediğimiz insanların acılarına ve sevinçlerine de kardeş olduk”

Yetim çocuklarla etkinlikler yapan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri  “Kardeş Şenliği” projesiyle ilgili duygularını paylaştı.

 İclal Ceren Şanlı : Ben bu etkinlikte fark ettim ki onların bize değil bizim onlara ihtiyacımız varmış. Onlarla çocuk olup gülüşlerine ortak olmak çok güzeldi

Fatma Nur Güreldi : Mensubu olduğumuz dinin getirisi olarak ‘Kardeşim’ dediğimiz insanların acılarına ve sevinçlerine de kardeş olduk. Biz onlara kucak dolusu mutluluk armağan ettik, onlar da bize dünyalara değer tebessümlerini emanet edip gittiler. Onların emanetlerine sahip çıkıp yüzlerini güldürmek için, tekrar bir araya geleceğiz. 

adminadmin