Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2017 12:31   Güncelleme : 21-03-2017 12:31

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Otizmli Çocuklarla El Ele

Samsun Haber - Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi kapsamında otistik çocuklarla bir araya geldi. Otistik çocuklarla birlikte ebru çalışmaları yapan öğrenciler, farklılıkların aynı duyguyu paylaşmada engel olmadığını göstermiş oldu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Otizmli Çocuklarla El Ele

Durumun ne olursa olsun, iletişim için ortak dilin sevgi olduğunu göstermeyi amaçlayan projeyi,  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Akyol, Meslek Öğretmenleri Ülkü Dal ve Zeliha Tuba Gürler koordine etti.

Otistik çocuklarla iki saate yakın zaman geçiren, ebru yapan ve masa tenisi oynayan İmam Hatipli öğrenciler, bu tecrübeyi yaşadıkları için çok mutlu oldular. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, otistik çocuklarla geçirdiği bir günü değerlendirdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Fatma Akyol: Otizmli çocuklarımızı okulumuzda ağırlamaktan çok mutlu olduk. Eğitim, hayatımızın her alanında olduğu gibi otizmde de çok önemli. Otizmli çocuklarımızla ebru çalışmaları yaparak güzel bir iletişim kurduk. Misafirlerimizin mutlu olduklarını ve eğlendiklerini görmek, projemizin amacına ulaştığını göstermiş oldu. Emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize teşekkür ederim.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Öğretmeni Ülkü Dal: Öğrencilerimize bu tecrübeyi yaşadıkları için çok mutlu oldular. Öğrencilerimizin otizmli kardeşlerine gösterdikleri ilgi ve sevgi fazlasıyla karşılığını buldu. Mutluluk, hayata bakış açısında gizlidir. Ve biz bugün, engelsiz bir bakış açısı gördük.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Meslek Öğretmeni Zeliha Gürler:   Niyettir her şeyi güzelleştiren, olmazları olduran. Bizde projemizde iyi şeyler niyet ettik ve gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz bu proje sayesinde farklı duyguları bir ara yaşadılar. Otizmli çocuklarımızın sevgi ile bakan gözleri bizim için umut ışığı oldu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Çakmak: Onların gözünde hiçbir şey kötü değil, en basit bir siyahlık bile sanat abidesi gibi gözükebiliyor. Onların bazı eksiklikleri yüzünden engelli kabul ediyoruz. Bence onların bizden eksiği yok fazlası var. Bakış açıları bizden kat ve kat üstün.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Bayraktar: Evet onlar engelli gibi gözüküyorlar fiziksel olarak ama bunları yapmalarında bir engeli olmadığını göstermiş olduk. Birlikte ebru yaptık. Onlarla iletişim kurabilmenin farklı bir yolu olduğunu göstermiş olduk. Otizmli kardeşlerimizle geçirdiğimiz vakitten çok mutlu olduk. Onların yüzünde ki tebessüm olabildiysek ne mutlu bize.

adminadmin