Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 30-06-2020 15:03   Güncelleme : 03-07-2020 13:36

Ayasofya Camimizi Açın Arkadaş!

Ayasofya Camimizi Açın Arkadaş!

Hıristiyanlar Hz.İsa’ya ihanet etmeselerdi, gerçek İncil’e göre Ayasofya’nın cami olması vacip olurdu. Hiç düşündünüz mü Hz.İbrahim’e inanan İseviler ve Museviler niye Hz.Muhammed’e inanmıyorlar, halbuki ahir zaman Peygamberine inanmak onlar için fazdır.

Ne mutlu biz Müslümanlara ki tüm Peygamberlere inanıyor, onlara salat ve selam getiriyoruz. Üstelik bu talimatı Peygamberimizden almışız. Yani Hz. İsa gelmeyene kadar Havra, Hz.Muhammed gelmeyene kadar Kilise Allah’a ibadet edilen birer muteber mabetti. Ama bu iki dinin mensupları, Peygamberlerine, kitaplarına ihanet ettiler.

Malum Ayasofya bir Katedral(Külliye) olup daha Peygamberimiz dünyaya gelmeden önce Hz.İsan’ın ümmeti tarafından yapılmış bir İslami eserdir.Malum İslam dini Hz.Adem ile başlamış günümüze kadar gelmiş ve kıyamete kadar devam edecektir.

İstanbul’un fethi sonrası Fatih Sultan Mehmet Han kılıç hakkı/fethin sembolü olmanın yanı sıra o günün parasıyla 55 BİN Dukka vererek satın alıp vakfiyesine devretmiş ve cami olarak hizmete açılmıştır.

Birileri demiyor ki 481 yıl cami olarak namaza ev sahipliği yapan bu mabedi hangi akıl, ne hakla müzeye çevirdi? Maalesef bu camiyi namaza açalım mı açmayalım mı? tartışması yapılmaktadır.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN