Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-05-2017 14:29   Güncelleme : 01-05-2017 14:29

Başkan Genç’ten Misafir Çocuklara Sevgi Eli

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Kurduğu Dış İlişkiler Birimi ile uluslararası bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atan Canik Belediyesi, şimdi de Samsun’da misafir olan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı yetim ve kimsesiz çocukları düzenlenen 2. Geleneksel Çocuk Şenliği’nde sevindirdi. Çocuklar, sevinçlerine ortak olan Başkan Osman Genç’e yazdıkları dövizle teşekkür etti.

Başkan Genç’ten Misafir Çocuklara Sevgi Eli

Samsun’da yaşayan Iraklı, Suriyeli ve Afganistanlı misafir yetim ve kimsesiz çocuklar, Canik Belediyesi ve Kardeş Eli Derneği tarafından Batı Park’ta düzenlenen piknikte bir araya geldi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in yanısıra Kardeş Eli Derneği Başkanı Cemal Ayhan, İslam Vakfı Başkanı Beşir Toprak, İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek üyesi Latif Ünal ve İHH koordinatörü Selim Sarper Küçük’ün de katıldığı piknikte, misafir çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Başkan Osman Genç de, çeşitli aktivitelerle doyasıya eğlenen çocuklarla uçurtma uçurdu.

GENÇ’E DÖVİZLİ TEŞEKKÜR

Piknikte unutamayacakları bir gün geçiren misafir çocuklar, mutluluklarını Başkan Osman Genç için “Savaşın çocuklarına el uzatan Başkanımız seni çok seviyoruz” yazılı dövizle dile getirdiler. Misafir yetim çocukları sevindirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Genç, “İlçemizdeki muhacirleri ensar şuuruyla en iyi şekilde ağırlıyoruz” dedi.

‘MAZLUMLARIN YANINDAYIZ’

Medeniyetimize yakışır şekilde kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirdiklerini ifade eden Genç, “Canik Belediyesi olarak tıpkı sayın Cumhurbaşkanımız gibi dünyanın her yerinde mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. Bizim dinimize göre Müslüman Müslümanın kardeşidir. Müslümanlar olarak kardeşçe yaşamalıyız. Aksi takdirde dağılmış bir tespih gibi saçılır, dağılırız. Afganistan, Suriye, Irak örnekleri ortada. İşte biz bugün buraya insan ayrımı yapmadan Suriye, Irak, Afganistan’dan gelen çocuklarımızla buluştuk. Türk milleti olarak misafirperverliğimizi bir daha onlara göstermiş olduk. Günahsız olan bu çocuklarımızın mutluluğu her şeye değer” diye konuştu

“KARDEŞ TOPRAKLARDA ENSAR ELİ” PROJEMİZ SES GETİRDİ

Canik’te yaşayan muhacirlere eğitimden, kültüre bir çok alanda yardım ettiklerini ifade eden Başkan Genç,” Canik Belediyesi olarak muhacirlerin yaşadıkları topraklarda sosyal, kültürel ve toplumsal uyumlarını sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz çalışmalarımızı “ Kardeş Topraklarda Ensar Eli” projesi adı altında kitaplaştırdık. Bu çalışmamız geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir programda Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendiye sunuldu. Kendisinden söz aldık. İnşallah bu çalışmalarımızı yerinde izlemek üzere Canik’imize gelecek” dedi.

CANİK OLARAK MİSAFİRLERİMİZE KOL KANAT GERİYORUZ

3 yılı aşkındır ilçelerindeki Suriyeli, Iraklı, Afganlı misafirlerine bir çok alanda yardımcı olduklarını söyleyen Başkan Genç,” Bizim medeniyetimiz gereği ülkelerinden göç etmiş kardeşlerimize gönlümüzü açtık. İlçemizde yaşadıkları mahallelerde tek tek adreslerini kayıt altına aldık. Çocuklarımıza kurs merkezlerimizde Türkçe dil eğitimleri verdik. Eğitimden mahrum olan çocuklarımızı okullara yazdırdık. Erkek çocuklarımızı sünnet ettirirken, tüm çocuklarımızı sağlık taramasından geçirdik. Irak ve Suriyeli kadınların ekonomik olarak kendi ayakları üstünde durabilmesini sağlamak için meslek edindirme kursu açtık. Kalplere Hicret projesiyle 100 misafir aileyi 100 Samsunlu aile ile kardeş aile yaptık. Yine misafir aileler ve yavrularımızla Ramazan ayında iftarlarda, bayramlarda ve sene içerisinde bir çok programlarda bir olduk, kardeşliğimizi pekiştirdik” dedi.

KARDEŞ ELİ DERNEĞİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Canik Belediyesi olarak muhacirlere yardım konusunda öncü beledi olduklarını ifade eden Genç,” Canik Belediyesi olarak muhacir kardeşlerimizin acılarını, üzüntülerini en aza indirmek için gayret gösterirken, bu konuda elimiz ayağımız olan başta ilçemizde kurduğumuz Kardeş Eli Derneğimizin kurucusu ve İlahiyat Dekan Yardımcısı Metin Yılmaz beye, İlahiyat Fakültemizin yönetim ve öğrencilerine, paydaşımız olan STK ve derneklere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

adminadmin