Gündem
Giriş Tarihi : 10-06-2019 15:55   Güncelleme : 10-06-2019 15:55

Bu iddialar doğru mu, İmara karşılık villa!

Şahsi servetinin öğrenilmesini istemeyen Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı sayesinde servetine servet kattı. İmamoğlu Beylikdüzü’nde inşaat projesine izin verdiği iki şirketten, biri 7 milyon lira değerinde, diğeri ise toplamda 10+2 büyüklüğünde iki villa aldı.

Bu iddialar doğru mu, İmara karşılık villa!

Diriliş Postası’ndan Sabri İşbilen’in haberine göre Katıldığı bir televizyon programında 3 yeni çiftin oturduğu 60 metrekare bir evde doğduğunu, babasının kendisini bir patron değil bir amele gibi yetiştirdiğini söyleyerek halk adamı rolüne soyunan CHP-HDP-İP ortak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun gizlilik kararı aldırdığı mal varlığı ile ilgili skandallar bir bir ortaya çıkıyor. Beylikdüzü’nde bir çok yere ortaklığı olduğunu Beylikdüzü Belediye Meclisi Toplantısı’nda bizzat itiraf eden Ekrem İmamoğlu, belediye başkanlığı süresince imarına onay verdiği bir çok projeden şüpheli şekilde gayrimenkuller edindi.

Deniz manzaralı villa

2014’te Beylikdüzü Belediye Başkanı seçilen İmamoğlu’nun döneminde Beylikdüzü’ne yapılan il gayrimenkul yatırımlarından birine Dekar Yapı imza attı. İmamoğlu’nun onay verdiği proje kapsamında Dekar Yapı, Yakuplu’da 78 bin metrekare alan üzerinde 150 milyon lira maliyetle 200’den fazla villa yaptı.

Projenin tamamlanmasının ardından İmamoğlu da Asmalı Hayat adı verilen sitede villa sahibi oldu. İmamoğlu’nun bizzat imarına izin veridği yerde tanesi 3 milyon lira olan 2 adet 5+1 villasının bulunduğu tespit edildi.

6 milyon lira değerinde

Yine İmamoğlu döneminde Kameroğlu İnşaat’ta Beylikdüzü’nde “Kameroğlu Metrohome Suites” adı verilen devasa projeye start verdi. 70 bin metre kare üzerine inşa edilen, bin 700 konut, 130 mağazadan oluşan projenin yapımı 2017 yılında Ekrem İmamoğlu’nun onayıyla başladı. Söz konusu proje Ekrem İmamoğlu’nun gayrimenkullerinin arasına bir yenisinin daha eklenmesini sağladı. İmamoğlu, Kameroğlu inşaatın Büyükçekmece’de yaptığı Pelican Hill Ihlamur Evleri’nde değeri 4 ila 6 milyon lira arasında olan, göl manzalı bir villa satın aldı. Kameroğlu inşaatın Beylikdüzü’ndeki devasa projesinin başlama tarihi ile İmamoğlu’nun villa edindiği tarihin arasındaki kısa zaman zarfı kafalarda derin soru işaretleri bıraktı. İmamoğlu’nun söz konusu 3 villayı nasıl satın aldığı, projelere imar verilmesiyle İmamoğlu’nun bu mülkleri edinmesi arasında bir bağlantı olup olmadığı, İmamoğlu’nun 2 devasa projeye imar çıkarırken hukuka uyup uymadığı soruları cevap bekliyor. Ayrıca 16 milyon İstanbullu İmamoğlu’nun servetini, resmi ya da gayriresmi ortak olduğu tüm işletmeleri merak ediyor.

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin