Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 19-12-2011 11:33   Güncelleme : 19-12-2011 11:33

Çalıştaydan notlar

   12-16 Aralık 2011 tarihleri arasında Antalya/Kemer’deki ÇALIŞTAY’a katıldım

Çalıştaydan notlar
   12-16 Aralık 2011 tarihleri arasında Antalya/Kemer’deki ÇALIŞTAY’a katıldım. Burada yoğun bir çalışma yaptık. Pek çok konuda bilgilendirildik. Bunları kısaca sizinle paylaşmak isterim.

Sonra da bu konuda sunumlar yapmak isterim. Çünkü konu önemli ve eğitimle ilgili.

   Öncelikle Eğitek’ten İsmail Arslan Bey’in sözünü aktarmak isterim. Şubat ayında pilot il seçilen 17 il ve 51 okuldaki bütün öğrencilere ve öğretmenlere tabletler dağıtılacak.

   Samsun da bu illerden biri. Samsun Anadolu Lisesi, Millî Piyango Anadolu Lisesi ve Samsun Fen Lisesi’ndeki öğretmen ve öğrenciler çok yakın bir tarihte tabletlerine kavuşacaklar. Müjdeyi buradan vermiş olalım. Şimdiden hayırlı olsun, diyor, devamını da en kısa sürede bekliyoruz.

   Yarınlarımızı bugünden fethetmek eğitimle oluyor malum. Bunun için eğitim pek mühim. İnsanoğlu aklıyla yaşabiliyor. Eğitimle gelişiyor. Diğer canlılar gibi değil. Çok mükemmel bir canlıdır insan. Eğitimi, yönlendirilmesi, bilgilendirilmesi de önemsenmelidir insanoğlunun. Bu yönlendirmeleri yapacak olan da baş tacı öğretmenlerimizdir. Onlara minnet borçluyuz. Hayatımızda en zor onların haklarını ödeyebiliriz diye düşünüyorum. Çünkü onlar, gökyüzünün talebeleridirler ve yeryüzünde öğretmenlik yapmayı hak ediyorlar.

   Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Planladığınız bir işi biraz geciktirdiğinizde planınız yerle bir oluyor, ölüyor. Yeni planlar yapmanız gerekiyor. Teknoloji gelişirken küçülüyor. Yani yükte hafifleşirken pahada ağılaşıyor. Kocaman bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, aynı işlemleri yapabilecek kapasitede olan bir elden daha küçük teknolojik aletlere doğru giden hızlı bir süreç yaşıyoruz… Teknolojik aletler böyle hızlı bir değişim içerisinde… Bu değişimden faydalanmalıyız. Öğrencilerimizi o ağır çanta yüklerinden kurtarmalıyız. Omurgalarını ağır yüklerin altında ezmeye hep birlikte son vermeliyiz. Çünkü onlar bizim için önemli…

 E-kitap, e-içerik, e-müfredat derken z-kitap kavramıyla karşılaştık. Zenginleştirilmiş kitap. Ne demek bu? Nasıl zenginleşir bir kitap? Ses, video, animasyon, sunu, eğitsel oyun, enteraktif oyunlar gibi kavramlarla kitaplar zenginleştirilecek. Bu çalışmalar kitap yazarlarının yönlendirmesiyle ve Eğitek’tekilerin imkânlarıyla gerçekleştirilecek. Bu süreç başlamıştır. Bizler yazarlar olarak ÇALIŞTAY’dan edindiğimiz kazanımlarla zenginleştirme çalışmalarına başlayacağız. Ben, Diksiyon ve Hitabet (2008) kitabının yazarıyım. İlk iş olarak kitabın programını e-müredat’a aktardık. Bu işi bize verilen yetkiyle yaptık.

   Sıfırın yanında 1’in bir değeri vardır. Bununla birlikte bu birleri binlere ulaştırmak da istiyoruz. Samsun ili olarak bu çalışmalarda etkin roller alacağımızdan şüpheniz olmasın.

Devamı var.

Saygılar…
adminadmin