Spor
Giriş Tarihi : 28-12-2016 15:40   Güncelleme : 28-12-2016 15:40

Canikli Boksör İlki Başardı

Bursa'da düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'nda, Samsun'dan 6 yıl sonra finale çıkan ilk boksör olan Samsun Canik Belediyespor Boks Takımı sporcusu Eren Uzun, Türkiye ikincisi oldu.

Canikli Boksör İlki Başardı

Samsun Canik Belediyesporlu sporcular yeni başarılar elde etmeye devam ediyor. Boks Takımının milli sporcusu 20 yaşındaki Eren Uzun, Bursa'da düzenlenen Büyük Erkekler Türkiye Boks Şampiyonası'nda, finalde karşılaştığı ev sahibi rakibine karşı üstün oynamasına rağmen hakem kararıyla Türkiye ikincisi oldu.

6 YIL SONRA İLK KEZ

Samsun'a madalyayla dönen Eren Uzun, Büyükler kategorisinde bir şampiyonada 6 sene sonra finale çıkan Samsunlu ilk boksör olma unvanını da elde etti. Bu yıl içerisinde düzenlenecek Avrupa ve Dünya Boks Şampiyonalarına hazırlanan genç boksör, 2 Ocak'ta Kastamonu'da toplanacak Büyükler Türkiye Boks Milli Takım kampına da çağrıldı.

BAŞKAN GENÇ'E ARMAĞAN

Samsun Canik Belediyespor Boks Takımı Antrenörü Yusuf Beykoz, Eren Uzun'un elde ettiği başarının kendilerini onurlandırdığını belirterek, "Eren finalde Bursalı genç boksörle karşılaştı. Dolayısıyla Eren iyi mücadele etmesine rağmen, finalde ev sahibi avantajını kullandı. Samsun'dan 6 yıl sonra bir boksörün finale çıkması ve Türkiye ikincisi olması da bizleri mutlu etti. Kendisi Avrupa ve Dünya Şampiyonalarına hazırlanacak. Kendisinden inşallah daha büyük başarılar bekliyoruz. Bize verdiği destekten dolayı spor ve sporcu dostu Başkanımız Osman Genç'e teşekkür ediyoruz. Bu başarıyı ona armağan ediyoruz" dedi.

adminadmin