Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-03-2019 14:08   Güncelleme : 21-03-2019 14:08

Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: Çanakkale Bu Milletin Ruhudur!

 Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 Nolu  Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir: Çanakkale Bu Milletin Ruhudur!

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Akşemsettin İmam Hatip Lisesi ve Rıdvan Çelikel Fen Lisesinde düzenlenen Çanakkale Ruhu konulu konferansa Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz BAYRAM ve OMÜ Eğitim Fakültesi Sekreteri Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir konuşmacı olarak katıldılar.

Konferansta Çanakkale Şehitleri Destanı aslında İstiklal Marşının daha önce ifade edilmiş halidir diyerek Çanakkale Şehitleri Destanında ve İstiklal Marşında geçen söyleyişlerin birbirine benzediğini örnekler üzerinden ifade eden Prof. Dr. BAYRAM, Mehmet Akif ERSOY ‘’Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın’’ derken aslında Çanakkale şiirinin ilk İstiklal Marşı olduğunu vurguladığının üzerinde durdu.

OMÜ Eğitim Fakültesi Sekreteri Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz DEMİR ise Çanakkalenin Ümmetin varoluş destanı olduğunun üzerinde durarak. Çanakkale sadece Anadolu, sadece İstanbul değildir. Çanakkale Diyarbakır, Van’dır, Hakkâri’dir, Şam’dır, Bağdat’tır. Çanakkale Mekke’dir, Medine’dir, Kudüs’tür. Yani Çanakkale Ümmetin olduğu dünya üzerinde her bir karış topraktır dedi.

Çanakkale’yi iyi anlamamız iyi analiz etmemiz gerektiğini vurgulayan DEMİR bugün Srebrenista’da, Afrin’de, Cerablus’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Yeni Zelanda’da karşımıza yeniden gelmiş olan şer ittifakına, Haçlı Zihniyetine nasıl dur diyeceğimizin örneğidir Çanakkale diyerek sözlerini bitirdi.

adminadmin