Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-09-2017 12:24   Güncelleme : 28-09-2017 12:24

Eğitim-Bir-Sen Samsun Havza’da Toplandı

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1.Nolu Şubesi yönetim kurulu üyeleri Havza’da kurum temsilcileri ile teşkilat toplantısı gerçekleştirdi.

Eğitim-Bir-Sen Samsun Havza’da Toplandı

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Havza temsilcimiz Numan Kurt, “Birliklerinin ve onurlu mücadelelerinin kıskanıldığını dile getirerek, bunu kıskananların birlikteliğimizi ve mücadelemizi sekteye uğratmak için içimize fitne ve fesat tohumları ekmeye çalıştıklarını, Var olan sıkıntıların giderilmesi içinde var gücümüzle çalışmaya devam edeceğinin altını çizdi ”

Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Nejdet Güneysu konuşmasına iş yeri temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Havza İlçe Temsilcisi Numan Kurt’a teşekkür ederek başladı.

Nejdet Güneysu; Mehmet Akif İnan’ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu belirterek, “Akif İnan’ın bir ömür mücadelesini verdiği ve ‘Büyük rüyalarla geçmişse ömür, hiç yanmam ölümün her çeşidine’ beytinde de gerçekleşmesini değil, rüyasını bile bir ömre bedel gördüğü pek çok hayırlı gelişme, kurucusu olduğu Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in gayretleriyle hayata geçirilmektedir.

"Biz emek merkezli bir sivil toplum örgütüyüz. Attığımız her adım eğitim çalışanlarının haklarının geliştirilmesi ve refahının yükseltilmesine dönüktür. Yetkili sendika olarak 4. Toplu sözleşme döneminde eğitim öğretim ve bilim hizmet kolunda 66 önemli kazanıma imza attık. Bunun yanında ülkenin geleceği, çalışma hayatının şartları, millî iradenin hâkim olması için hep sorumluluk aldık. Emeğimize sahip çıkmak, kazanımlarımıza yönelik manipülasyonlara fırsat vermemek durumundayız.” dedi.

 “Gerçekleri çarpıtanların, emeğimizi itibarsızlaştırma çabasında olanların yaymaya çalıştıkları yalanlara kimse kanmasın. Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolunda yetkili olarak masaya oturduğumuz günden bugüne birçok sosyal sorunun çözümüne, yeni mali kazanımlara ve mevcut mali kazanımların geliştirilmesine imza attık.

Nejdet Güneysu; TEOG’da esas sorunun merkezi yerleştirmeden kaynaklandığı gerçeğinden hareketle, geçmiş tecrübelerden de istifade ederek rasyonel ve kalıcı çözümler için adımlar atılmalıdır. Millî Eğitim Bakanlığı’nı, Ortaöğretime Geçiş Sistemi konusunda eğitimin paydaşlarıyla istişare edilerek olgunlaştırılmış, sürdürülebilir bir model geliştirmeye davet ediyoruz.

Güneysu sözlerinin sonunda yeni eğitim öğretim yılının ilk toplantısını gerçekleştirmiş olduk. Hepinize toplantıya katıldığınız için teşekkür ediyorum dedi.

Yapılan toplantıda toplu sözleşme görüşmeleri, ülke ve il genelindeki gelişmeler, yönetici atama çalışmaları il ve ilçelerde karşılaşılan sıkıntılar değerlendirildi. Toplantıya Havza İlçe Milli Eğitim Müdürü, Vezirköprü Eğitim –Bir-Sen ilçe yönetimi ve Havza ilçe yönetimi ve kurum temsilcileri katıldı.

adminadmin