Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-06-2018 10:15   Güncelleme : 30-06-2018 10:15

FETÖ’den tahsil edilmeyen Elektriğin Faturasını da biz ödüyoruz

​YEDAŞ'ın elektrik dağıtım hattı hat üzerindeki trafolar aşırı sıcaklarda kullanılan klimalara dayanamayarak patlıyor.

FETÖ’den tahsil edilmeyen Elektriğin Faturasını da biz ödüyoruz

YEDAŞ kırsal bölgelerde çok meydana gelen trafo patlamaları için ödenek verilmediğini bahane göstererek bir türlü kırsal bölgelerdeki trafoları ve enerji hatlarını yenilemiyordu.

Özel sektör olan YEDAŞ’ın ihale sözleşme şartlarında trafo ve enerji nakil hattı yenileme bedeli olmadığını bahane göstererek trafoları ve enerji hatlarını yenilememesinin sıkıntısı şimdi de şehir merkezinde kendini göstermeye başladı.

Samsun merkez İlkadım ilçesinde yaşanan trafo arızası nedeniyle merkez mahallelerin tamamında uzun süren elektrik verilemedi.

Özellikle klima kullanılan yoğun iş merkezlerinin bulunduğu bölgelerde yaşanan elektrik kesintisi büyük tepki aldı. Şehirde adeta hayat dururken, işleri sekteye uğrayan esnaflar YEDAŞ'a tepki gösterdi.

Kışın soğuk ve zorlu hava şartlarından dolayı donan, yıkılan ve arıza veren YEDAŞ'ın elektrik dağıtım hattı şimdi de sıcak geçen yaz aylarından büyük oranda etkileniyor.

YEDAŞ’ın bu hantal yapısından kurtularak kırsal bölgelerden başlayarak trafo ve enerji nakil hatlarını yenilemesi ve bir süre daha az kazanca razı olacak vicdana sahip olması bekleniyor.

adminadmin