Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-01-2018 10:08   Güncelleme : 05-01-2018 10:08

Hani kadın emekçiydi!

TİM'in Aile Fotoğrafı:

Hani kadın emekçiydi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) evvel ki gün düzenlediği tören sonrası çekilen aile fotoğrafı aklıma çok güzel bir soru getirdi.

Çekilen toplu fotoğrafta, toplantıdaki tek kadın olan Şişecam Düzcam Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ebru Şapoğlu'ya, ön sıralarda yer verilmedi!

Şimdi soru şu: Hani kadın emekçiydi (proleter), kadın özgürdü, kadın anaydı, kadın değerliydi bence kimse bol keseden atıp tutmasın. Konuşmaya geldiğinde mangalda kül bırakmayız, iş uygulamaya geldiğinde ise sonuç yukarıdaki resimde!!!

İran’ın Gezi Benzerliği:

İran’da zamlara, işsizliğe, yükselen enflasyona ve yolsuzluğa karşı protesto için başlayan gösteriler, yalan haberlerin ve dış güçlerin müdahalesi ile kısa süre içerisinde rejim değişmeli noktasına geldi. Tuhaf değil mi?

Aynı Türkiye’deki gezi olaylarının 'simge kadını' gibi elini havaya kaldırarak ajanslara poz veren kadın protestocusu, aylar öncesinde ABD ve İsrail Devletlerinden "Yakında İran sokakları karışacak"!!! şeklinde haberlerin gelmesi, protestoların İran’ın başkenti Tahran yerine Meşhed gibi bir dini merkezde başlaması bile bunun kasti yaptırılmış bir gösteri olduğunu anlamaya yeter. Öyle ki amaç dini merkezin bile rejime karşı olduğu algısını yaratmaktır.

 Bunlar tesadüf mü sizce?

Hamaney’in Konuşması:

Dini Lider Hamaney, küçük bir konuşma yaptı. "İran düşmanları para, silah, siyaset ve ajanlar gibi araçları kullanıp güvenlik organlarıyla birlikte İran Devletine sorun çıkarmak istiyorlar, ancak halkın cesareti, fedakârlığı ve imanıyla düşmanın üstesinden geleceğiz’’ demesi bile on binleri sokağa dökmeye yetti!!!  Az da olsa bir durulma var gibi İran’da.

Trump, Twitter’dan yine "İran halkı nihayet vahşi ve yoz İran rejimine karşı harekete geçti.... ABD izliyor" diye twitte attı. Bilerek ateşi körüklüyor. Bela bu adam bela!!!

Hamaney’in henüz tam bir açıklama yapmamasının nedeni bence İran Hükümetinden biraz rahatsız oluşundandır. Ancak beklenen büyük konuşmasında İran’da protestolar duracaktır. Hamaney’in fetvasıyla milyonların nöbete çıkacağı rejime bağlı bir İran halkı var. ABD ve İsrail bunun farkında ve bağlılığı kırmak niyetin de ancak ne yapsalar boş!!!

Halkbank’ın İşi Zor:

ABD’deki kumpas davasında jüri üyeleri, Hakan Atilla’yı 6 suçlamanın 5'inden suçlu buldu. Gerçi davanın sonucu ilk günden belliydi ya neyse!

Peki, şimdi ne olacak? 11 Nisan’da karara bağlanacak olan davanın, ceza belirlendikten sonra temyiz süresi başlayacak.

Süreç tamamlandıktan sonra Halkbank’ın olduğu gibi Türkiye’de ciddi bir sıkıntıya girecek. Çünkü Türkiye uluslararası bankacılığa entegre (bütünleşmiş) bir ülke olduğu için Halkbank’ın uluslararası bankacılık işlemlerine büyük ihtimalle ambargo gelecek. Tabi anlaşmalar olmazsa.

RTÜK’ün Cezası:

Ahlaki değerlerimizin yerle bir edildiği TV programlarının reyting almak adına başvurmadıkları yol neredeyse kalmadı!!!

RTÜK, 'Yetenek Sizsiniz' programında yarı çıplak giyinen 7-11 yaş aralığında ki kız çocuklarının sahne aldığı bölüm nedeniyle TV 8’e para cezası verdi. Kanaldan çok asıl çocukların ebeveynleri bu işin suçlusudur!!!

RTÜK, Hadise'nin erotik filmlerini aratmayan 'Sıfır tolerans' klibi nedeniyle müzik kanallarına da ceza verdi.

Kalın sağlıcakla

Araştırmacı - Yazar

Ahmet Öztürk

[email protected]

adminadmin