Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2017 09:07   Güncelleme : 06-10-2017 09:07

İlkadım’dan Gaziler’e Çanakkale Gezisi

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kıbrıs ve Kore gazilerinin eş ve çocuklarını Çanakkale’ye uğurladı.

İlkadım’dan Gaziler’e Çanakkale Gezisi

Vatanın nasıl kazanıldığının daha iyi anlaşılması için gerçekleştirilen Çanakkale gezileri sürüyor. İlkadım Belediyesi tarafından son kafilede bu sefer Kıbrıs ve Kore gazilerinin eş ve çocukları Çanakkale'ye gönderildi.

Türk tarihinin yeniden yazıldığı, destansı mücadelesiyle Dünya savaş tarihine örnek ve sembol olan Çanakkale’ye Gazileri belediye önünden hareket eden otobüsle uğurlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a Gaziler teşekkür etti.  Belediye önünden hareket eden kafile, üç gün boyunca 57. Alay Şehitliği, Seddül Bahr, Kilit Bahr, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş Şehitliği, Hastane Şehitliği, Arıburnu, Conkbayırı, Namazgâh ve Mecidiye Tabyası, Alçıtepe, Anzak Koyu ve Çanakkale Şehitler anıtı, ardından Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti olarak kurulan ve külliyelerle şekillenen Bursa Ulu Camii ile tarihi camii ve türbeleri gezecek.

GAZİLER’DEN TOK’A TEŞEKKÜR

İlkadım Belediyesi İlkadım Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen uğurlama merasiminde konuşan Başkan Erdoğan Tok’a teşekkür eden gaziler, “Çanakkale’yi bu topraklarda yaşayan her bir ferdin ziyaret etmesi gerekir. Gaziler olarak bizlerde çok daha büyük bir etkiye sebep olan bu gezide daha şimdiden büyük bir heyecan yaşıyoruz. Bizlere bu imkânı sağlayan Başkanımız Erdoğan Tok’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

TOK; “GAZİLERİMİZ, GURUR VE ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZ”

Gaziler ve aileleri tarafından büyük bir ilgi gören Başkan Tok, yaptığı konuşmada; “Çanakkale Zaferi sadece Türk tarihi açısından değil bütün dünya milletlerine örnek olacak büyük bir zaferdir. Yurdun her vilayetinden her köyünden binlerce evladın vatan müdafaası için canını hiçe sayarak mertebelerin en büyüğü şehitlik mertebesine eriştiği ve büyük bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Muharebesi, tarihin en önemli başarılarından olmuştur.  Bu destanın yazıldığı topraklara düzenlediğimiz son kafilemizde gazilerimizi Çanakkale ve Bursa gezisine gönderiyoruz.3 gün boyunca Bursa ve Çanakkale’de tarihimizin eşsiz ve anlamlı mekanlarını gezecek olan gazilerimize hayırlı yolculuklar diliyor; bu vesile ile ebediyete uğurladığımız gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

adminadmin