Gündem
Giriş Tarihi : 14-05-2019 13:35   Güncelleme : 14-05-2019 13:35

Karapıçak; Yol Haritamız Hazır!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İstanbul'da gerçekleştirilen, "Beka için milli karar, cumhur için istikrar" temalı iftar programına katıldı.

Karapıçak; Yol Haritamız Hazır!

Partisinin İstanbul İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen "Beka için milli karar, Cumhur için istikrar" temalı iftar programına katılan Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleştirilen programın ardından değerlendirmelerde bulundu.

23 Haziran'da İstanbul'da yapılacak olan seçim çalışmaları kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen, MHP Lideri Devlet Bahçeli, MHP Genel Başkan yardımcıları, MHP İstanbul Milletvekili ve yöneticilerin de katıldığı iftar yemeğine Samsun’un da içinde bulunduğu 15 il başkanı bir araya geldi.

Beka için milli karar, Cumhur için istikrar” temalı iftar programında, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşması ve 23 Haziran için partisinin ana stratejisini de belirlendiği programın ardından MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak değerlendirmelerde bulundu.

Karapıçak, İstanbul'da Sandığa sahip çıkmak, Sandık güvenliğini tesadüflere bırakmamak için İstanbul seçimlerine hazırlık aşamasında, beş temel stratejinin belirlendiğini ifade etti. Anadolu'yu, bütün Türkiye'yi İstanbul için seferber etmek için önemli kararların verildiği toplantıdan bahseden Karapıçak, Samsun İl Başkanlığı olarak MHP Lideri Bahçeli'nin verdiği talimatlar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti. Abdullah Karapıçak açıklamasında, “İstanbul’da nüfus yoğunluğunun en fazla iller arasında Samsun'da bulunmaktadır. İstanbul’da 422 bin 629 Samsunlu ikamet etmektedir. Samsunlu Hemşerilerimiz, yoğun olarak Esenyurt, Bağcılar, Küçükçekmece, Pendik, Kağıthane, Esenler, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Bahçelievler, Sultangazi, Tuzla, Eyüpsultan, Avcılar, Kartal, Maltepe, Arnavutköy, Sarıyer, Sultanbeyli ilçelerinde bulunmaktadır. Allah izin verirse, Samsun teşkilatı olarak biz bu bölgelerde yoğun bir çalışma içerisine girerek bütün hemşerilerimize ulaşacağız.” dedi.

MHP İl Başkanı Karapıçak, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından talimatlar arasında çok önemli gördüğü MHP'nin stratejisini şu şekilde anlattı: "Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli tarafından verilen talimatlar arasında ‘5 strateji’ İstanbul Bölgelerinde çalışacak bütün ülkücüler için çok önemli görülmektedir.

Birincisi; tam saha pres,
İkincisi; Ak Parti ile uyum içinde olunacak,
Üçüncüsü, yüz yüze iletişime önem verilecek ve iftar ve sahurlarda vatandaşlarla bir araya gelinecek. 
Dördüncüsü; hemşerilerimizle temas ve diyaloglar geliştirilecek ve derinleştirilecek.
Beşincisi ise, Cumhur İttifakı’nın oy oranı ülke genelinin gerisine düşmeyecek.

Bu talimatlar kapsamı dâhilinde çalışmalarımıza başlayacağız." dedi.

Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Devlet bahçeli tarafından İstanbul koordinatörlerinin de açıklandığını belirtti. Karapıçak, Birinci Bölge Koordinatörünün Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın, İkinci Bölge Koordinatörünün Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Üçüncü Bölge Koordinatörünün ise Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu olduğunu ifade etti. Karapıçak, çalışmalarında hiyerarşik bir düzende çalışacaklarını kaydetti.

Abdullah Karapıçak, Partisinin İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen “Beka için milli karar, Cumhur için istikrar” temalı iftar programında Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından da bahsederek, İstanbul'da en büyük hemşehri profiline sahip, nüfusu 250 bin ve üzerinde olan Sivas'tan başlayarak Kastamonu, Ordu, Giresun, Tokat, Samsun, Erzurum, Malatya, Trabzon, Sinop, Erzincan, Rize, Kars, Ardahan ve Mardin illerinin il başkanlarıyla 9 Mayıs Perşembe günü Ankara’da toplantı yaptıklarını, Müteakip süreçlerde diğer il başkanlarının da Ankara'da toplanacağını ve görevlendirmeler yapılacağını, Tek bir insanın dahi ihmal edilmeyeceğini, sandığa gitmeyen yaklaşık 1 milyon 700 bin, oyu geçersiz olan yaklaşık 300 bin insanla ilgili hem söylemsel hem de siyasi eylem bazında çalışmalar içerisinde olunacağı MHP Lideri bahçeli tarafından ifade edildiğini söyledi.

Samsunlu hemşehrilerimiz İstanbul’da çok iyi dernekleşmişler. Hemşehrilerimizle gurur duyuyorum. Bu dernekleşme takdire şayan” diyen Karapıçak açıklamasında “İstanbul’da adında “Samsun” ibaresi geçen 135 dernek var. Samsunluların kurduğu veya kurucusu olduğu dernekleri net olarak söylemek zor olsa da çalışmalarımızda ulaşabildiğimiz kadarıyla yaklaşık olarak İstanbul’da faaliyet gösteren 200’e yakın STK yani dernek, federasyon ve konfederasyon olduğunu söylersek yanlış olmayacaktır. Genel Başkanımızın açıkladığı İstanbul için ‘5 strateji’ kapsamında Araştırma ve Strateji Geliştirmeden sorumlu arkadaşlarımız özel çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda uyku nöbetinde çalışmalarımız devam edecek” dedi. 

adminadmin