Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-04-2017 12:40   Güncelleme : 05-04-2017 12:40

Muhteşemdi!

Stad muhteşemdi, Taraftar muhteşemdi, Samsunspor muhteşemdi, Gol muhteşemdi, Galibiyet muhteşemdi, Seremoniye renk katan minik kardeşlerimiz de muhteşemdi.

Muhteşemdi!

Hafta içi ve mesai saati sayılabilecek saatte tribünlerin bu kadar dolu oluşu da muhteşemdi.

Taraftarımızın maçın başında bütün takımı tribüne çağırıp yaptığı kağıt şov da muhteşemdi.

Artık çıkıp maçı kazanmak gerekiyor diye düşünürken bir de ne görelim karşımızda maçı mutlak kazanmak için gelmiş, 3 forvetle oynayan Balıkesirspor takımı canla başla mücadele ediyor.

Balıkesirspor sanki içeri de Mersin’e 3-0 yenikken 3-3 getirişinde ki gibi mücadele ediyordu.

Biraz çekindik,biraz ürktük ama bu tempolarını sürdürmeleri mümkün değildi.

Son maçlarda kalemiz ve defans bloğu çok uyumluydu ama bu maçta zorlanacağımız açıktı.

Abdülkerim’in korkusuz ve cansiperane mücadelesi bazen kontrolsüz hareket yapmasına sebebiyet veriyor. İnşallah bizi yakmaz diye çok endişe ediyoruz ama geri beşlimiz muhteşemdi.

Taraftara göre Göksu çok kötüydü, değişmeli Kone onun bölgesine gelmeliydi ve maç 2 hatta 3 gitmeliydi ama karşımızda güçlü ve play-off için son şansını kullanan bir takım olduğunu unutuyorlardı.

Hem adı üstünde onlar taraftardı ince hesap yapmak zorunda da değillerdi Kone’nin o kadar geniş alanda pres uygulama şansı yoktu. Üretken olamasa da Göksu ileri de tek başına maç sonuna kadar elinden geldiğince rakibi engellemeye çalıştı.

Kone ise kendi oynadığı kanatta harika oynadı tek kelimeyle muhteşemdi.

Halil İbrahim Pekşen bana göre süperiz olmadı. Lumu’dan istediği verimi alamayan Osman hoca arayış içinde. Bu çok doğal ama Halil İbrahim Pekşen’in şanssızlığı, karşısında çok çabuk bir bek oynuyordu. Canberk’e ilk yarıdan kızgınlığını biliyorum ve hak veriyorum ama sakatlığı yoksa sağ açık olarak çok faydalı olabileceğini düşünüyorum ama hocanın bu konudaki kararına saygılıyım.

Osman hocanın Samsunspor’a hoca olmak istediğini ben biliyorum. Risk alarak geldiği Samsunspor İnşallah onu hocalık kariyerinin zirvesine taşıyacaktır.

Osman hocanın bu takımın karakterli oyunculardan kurulu sözüne katılıyorum. Daha öncede yazdım. Öyle olmasa bir takım bu kadar kısa sürede böyle bir başarı yakalayamaz ama buna katkı veren unsurları da yabana atmamak gerekir. O da bu şehrin bir futbol kültürünün oluşu, bakın bitti denilen bir anda “BU AŞKIN KAHRAMANI SENSİN” kampanyasıyla şehir yeniden kenetlendi futbolcu kardeşlerimizin olağan üstü gayreti ve teknik ekibi çalışmalarıyla başarı geldi.

Bu başarı kesinlikle küçümsenmemeli oyuncu almakla iş bitmiyor. Hatırlayın, bir sürü örneği var ama bir Karşıyaka var ki onlarda şampiyonluk için kadro kurup küme gitmişlerdi. Biz devre arası takım kurup eksiden artıya çıktık çok şükür.

Bazıları play-off niye olmasın diyor. Tabii ki olsun bunu herkes ister ama böyle bir hedef koymak takımı olumsuz etkileyebilir. Onun için dikkatli olmak gerekir. Biz bütün maçlarımızı kazanırsak Süper Lige bu yıl bile çıkabiliriz.

Bu maçların hepsini kazanabilecek gücümüz var mı? Evet var ama bu öyle düşünüldüğü kadar kolay değil, Samsunspor bu formunu sürekli sürdüremeyebilir.

Olsun biz böyle devam edelim alabilirsek bütün maçları alalım ondan sonrası Allah Kerim.

Bu muhteşem geceye renk katan herkese teşekkür ediyorum

Adnan ÖZ

 

 

adminadmin