Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2017 15:29   Güncelleme : 01-03-2017 15:29

Öğretmenler Canik Akademi’de

Canik Kent Konseyi tarafından projelendirilen Canik Öğretmen Akademisi Özgün Öğretim Uygulamaları Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor.

Öğretmenler Canik Akademi’de

Canik Öğretmen Akademisi ikinci çalışmasını Canik'te Karşıyaka Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Öğretmenlerin mesleki yeterliklerini geliştirmek amacıyla öğretim uygulamalarının pratik örneklerle denendiği çalışmaya 16 öğretmen katıldı. Daha çok kısa süreli ve uygulamalı çalışmaların yürütüldüğü akademide, her türlü branştan öğretmenin sınıfında kullanabileceği yöntem ve teknikler üzerinde çalışmalar yürütülüyor.

ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ ANLATILIYOR

Öğretmenlerin derslerinde uygulayabileceği ısınma oyunları ile başlayan toplam 4 saatlik çalışmada, daha sonra öğretmenlik mesleği ve dünyadaki farklı mesleki gelişim uygulamaları ile iki ayrı öğretim yönteminin uygulaması gerçekleştirildi. Eğitimin sonunda katılımcı öğretmenlere Canik Öğretmen Akademisi Koordinatörü Doç. Dr. Bayram Özer tarafından katılım belgesi verildi.

BÜTÜN ÖĞRETMENLERİ KAPTIYOR

Canik Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Osman Genç'in destekleriyle ücretsiz olarak Samsun'da görev yapan bütün öğretmenlerin faydalanabileceği Öğretmen Akademisi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Bayram Özer, “Canik Öğretmen Akademisi öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişim alanlarında ihtiyaç duydukları her konu ve alanda onlara destek olmayı amaçlamaktadır. Bunun için de öğretmenlerden gelen talebe göre ya da kendi planladığı konularda çalışmalar yürütmektedir” dedi.

adminadmin