Gündem
Giriş Tarihi : 28-06-2020 11:12   Güncelleme : 28-06-2020 11:12

ÖSYM’nin TYT sorusunda LGBT faciası!

Yüksek Öğretim Kurumları sınavı YKS’nin ilk aşaması olan Temel Yetenek Testi TYT’de sorulan bir soru ÖSYM'nin yaptığı bir faciayı gözler önüne serdi.

ÖSYM’nin TYT sorusunda LGBT faciası!

2020 YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yetenek Testi TYT Türkçe testindeki şarkı sözleri içeren bir  soru gençlerin kafasını karıştırdı.

TYT TÜRKÇE’DE MABEL MATİZ SORUSU

TYT Türkçe testinde cinsel tercihleriyle gençlere kötü örnek olan şarkıcı Mabel Matiz’in “Fırtınadayım” şarkısının bir sözüne yer verilerek ne ifade ettiği soruldu.

TYT Türkçe testinde “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” cümlesinde anlatılmak istenen nedir?” şeklinde bir soru soruldu.

LGBT'YE AÇIKTAN DESTEK VEREN ŞARKICIYI SORDULAR

Şarkıcı Mabel Matiz, aile kurumunu alenen hedef alan LGBT'nin sözde eylemlerine sosyal medyadan verdiği açık destekle biliniyor. ÖSYM'nin, topluma birçok konuda örnek olan sanatçılar varken neden ahlaksız kurumları destekleyen bir şarkıcının şarkısını sorusuna konu ettiği ise cevabını arıyor.

MABEL MATİZ’İN YKS YORUMU

Mabel Matiz Tweeter’dan yaptığı yorumda “Sevgili arkadaşlar selam. Bugünkü YSK sınavında şarkılarımı konu alan sorulardan şimdi haberim oldu :) Valla ne diyim, en az sizin kadar şaşırdım. Buna ek olarak, sevindim de galiba. Bu, ne bilmiyorum, ama bu bir şey.Gülümseyen gözlerle” yazdı.

Sonraki tweetinde ise yaptığı yanlısı fark ederek YSK’yı YKS olarak düzeltmek için

“edit: YSK değil YKS!” yazdı.

Düzeltmenin altına ise, “YSK YAZAN ADAMI TÜRKÇE SORUSUNDA MI SORMUŞLAR CIDDEN ?”

Recep YAZGANRecep YAZGAN