Güncel
Giriş Tarihi : 09-11-2013 10:07   Güncelleme : 09-11-2013 10:07

PKK’DAN AK PARTİLİ ADAY ADAYLARINA TEHDİT MEKTUBU!

PKK terör örgütünün, Doğu ve Güneydoğu’da yerel seçimler için AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlere tehdit mektupları gönderdiği ortaya çıktı.

PKK’DAN AK PARTİLİ ADAY ADAYLARINA TEHDİT MEKTUBU!
Örgütün silahlı kanadı olarak bilinen HPG’nin sözde yöneticisi Kemal Ark imzasıyla gönderilen mühürlü mektuplarda, BDP’nin oylarının azalmasından adayların sorumlu tutulacağı ifade ediliyor.
 
Terör örgütü PKK’nın, Doğu ve Güneydoğu’da AK Parti’den aday adaylığını açıklayan isimlere tehdit mektupları gönderdiği ortaya çıktı. Örgütün silahlı kanadı HPG’nin sözde yöneticisi Kemal Ark imzasıyla gönderilen mühürlü mektuplarda, BDP’nin oylarının azalmasından adayların sorumlu tutulacağı belirtiliyor. AK Parti Hakkâri Merkez İlçe Başkanı Abdi Tatlı’ya gönderilen mektupta AK Parti ‘düşman’ olarak tanımlanıyor ve “AKP’ye gidecek her oyun sorumlusu siz olursunuz, bedelini de en ağır şekilde ödersiniz.” deniliyor. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de ‘PKK’nın yerel seçim baskısı yaptığını’ açıklamıştı.
 
PKK terör örgütü çözüm sürecini sabote edecek girişimlerde bulunmaya devam ediyor. Örgüt üyeleri, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yeni stratejiler belirlemeye başladı. Edinilen bilgilere göre, AK Parti’yi hedef seçen örgüt, ilk olarak bölgenin ileri gelenlerine uyarı mektupları gönderdi. Yapılan ihtarlarda, bölgede kesinlikle oy kaybının yaşanmaması isteniyor. Aksi bir durumda ise olacaklardan örgütün sorumlu olmayacağı aktarılıyor. 19 Ekim 2013 tarihinde sözde Çemçe-Madur bölge sorumlusu ‘Ercan’ kod adlı Reis Gülturan ile birlikte altı kişilik bir terörist grup, Iğdır’ın merkez Hoşhaber köyüne gitti. Burada bulunan köylüleri toplayan teröristler, BDP’ye oy vermeleri konusunda uyarılarda bulundu. AK Partili adaylara oy vermemelerin de hem kendileri hem de aileleri açısından faydalı olacağı tehdidinde bulundu.
 
    Terör örgütü PKKKCK, bölge halkına yaptığı baskının yanı sıra AK Parti’den belediye başkan adayı olmak isteyen kişileri tehdit etmeye başladı. Bu kapsamda Hakkâri, Şırnak, Kars ve Elazığ emniyet müdürlüklerine son dönemde çok sayıda şikâyet ve ihbar geldi. AK Parti Hakkâri Merkez İlçe Başkanı Abdi Tatlı da tehdide maruz kalan isimlerden biri. Tatlı’ya 29 Ekim günü HPG mühürlü bir tehdit mektubu gönderilmiş. Mektupta AK Parti ‘düşman’ olarak tanımlanıyor. Şu ifadeler kullanılıyor: “(…) Sizde nasıl bir vicdan var ki tüm gerçekliği görmenize rağmen düşmana hizmet edebiliyorsunuz. Umuyoruz ki en kısa zamanda bundan döner halkımızın içindeki onurlu yerinizi alırsınız. Bu seçimlerde hiçbir yerde bir tek oy kaybetmeye tahammülümüz yoktur. Gerek genel Hakkâri’de ve özelde Silehe’de kaybedeceğimiz, AKP’ye gidecek her oyun sorumlusu siz olursunuz. Bunun bedelini de halkımıza, hareketimize ve tarihine karşı en ağır şekilde ödersiniz.”
 
    Tehdit mektubunun ardından Tatlı, Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu. Benzer konuda Emniyet’e çok sayıda şikâyet gittiği öğrenildi. AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, çözüm sürecinin ve demokratikleşmenin tek taraflı değil, karşılıklı olacağını belirterek, PKK’nın tehditlerinin hâlâ sürdüğünü söylemişti. Kayatürk, elinde makbuzlar olduğunu ifade ederek, “PKK Eyalet Komutanlığı adıyla makbuz kesmiş, damgasını basmış insanlardan para topluyor.” açıklamalarında bulunmuştu. Bölgeye gittiğinde seçimlerde 54 gün kaldığını, 54 gün boyunca saldırıya uğradığını hatırlatan Kayatürk, “Önümüzde seçimler var. Yine teşkilatlarımız tehdit ediliyor. İlçe başkanlarımız kaçırılıyor. 300 kişiden para istediler.” ifadelerini kullanmıştı.

ZAMAN
adminadmin