Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-05-2018 09:12   Güncelleme : 28-05-2018 09:12

Samsun Barosu ne iş yapıyor!

​Samsun'da bir borçlunun, kendini avukat olarak tanıtan hukuk bürosu çalışanı tarafından telefonda tehdit etmesini yargıya taşımasının ardından Akasyamhaber’in yasa dışı yollarla yapılan ‘harici İcra’ uygulamaları haberi yeniden gündeme geldi.

Samsun Barosu ne iş yapıyor!

Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan veya meslekten ihraç edilen hakimlerin avukatlık bürolarında işe başlamalarıyla gündeme gelen harici icra uygulamaları hususunda Akasyamhaber’in gündeme getirdiği olayları Samsun basını yeniden manşetlerine taşıdı.

Samsun’da Avukat Onur Göngör ile birlikte çalışmaya başlayan FETÖ’den ihraç edilen M.E. M’nin hukuk bürolarında çalışabilmesinin yasal olup olması bir yana kamu vicdanında meydana getireceği tepkileri gündeme getirdiğimiz haberimizde Samsun Barosunu göreve çağırmıştık.

SAMSUN BAROSU BU İŞE NE DİYOR

Bilindiği gibi Olağanüstü hal KHK'sı ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyeliğinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’in, avukatlık stajı yapmak için Ankara Barosu tarafından ret edilmişti.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, KHK'daki "dolaylı da olsa kamu görevi alamaz" hükmünü hatırlatarak "Avukatlık da bir kamu görevidir. Biz Cenk Yiğiter'in başvurusunu tamamen reddetmedik. OHAL bitene kadar talebinin yerine getirilemeyeceğine hükmettik. OHAL kalkarsa dosyası incelemeye alınır. OHAL kalktığında KHK de ortadan kalkmış olacağı için sorun kalmaz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Samsun Barosu’nun da konuya müdahil olarak bir açıklama yapması bekleniyor.

Yukarıdaki örnekte ifade edilen sebeplerden dolayı, FETÖ mensubu avukatlardan boşalan özel banka avukatlıklarını alan Göngör'ün FETÖ'den ihraç edilmiş hakim ile birlikte çalışmaya başlaması ise ayrı bir çelişki olarak yorumlanıyor.

Avukat Onur Güngör Samsun’un önde gelen avukatlarından.

Güngör Hukuk bürosunun uhdesinde Garanti Bankası, Finans Bank, Deniz Bank ve Yapı Kredi Bankası olmak üzere 5 bankanın Samsun şubesini bulunduruyor.

Sosyal Demokrat kimliğiyle bilenen ve tanınan Güngör’ün, AK Parti iktidarında bankaların ve büyük finansal kurumların avukatlığını alabilmesi ise AK Parti mensubu avukatların acziyeti olarak değerlendiriliyor.

HARİCİ İCRA HUKUKSUZ

Öte yandan Avukat Onur Göngör’ün, avukatlığını yaptığı kurumların alacaklarını tahsil etmek için harici icra yönetimini sıklıkla kullandığı ve bu uygulamanın hukuksuz olduğu öğrenildi.

Harici İcra yönteminde Avukat ya da avukatın görevlendirdiği personelin alacaklının kapısına icra memuru ya da resmi bir görevli olmadan giderek, borçluyu korkutmak, ödeme yapması için eşyaları kaldırırım şeklinde tehdit etmek olarak biliniyor.

Samsun'da yaşanan telefonla alacaklıyı taciz etme vakasının yargıya taşınmasının ardından Samsun Barosu’nun bu konunu üzerine giderek seçim öncesi artış gösteren ‘Harici İcra’ vakalarına son vermesi bekleniyor.

Avukat Onur Güngör’ün bürosunda çalışan bir personelin tehdit ve psikolojik baskısına maruz kalan borçlu, Samsun Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulanarak şikayetçi olmuştu.

adminadmin