Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-11-2019 12:16   Güncelleme : 06-11-2019 12:16

Samsun kavak organize bölgesinde grev var!

Samsun Kavak Organize Bölgesinde 21 gündür grevde olan Kristal- İş üyesi 37 cam işçisinin ÇETAŞ Cam Fabrikası önündeki grev çadırına kentteki demokratik kitle örgütlerinin dayanışma ziyaretleri sürerken TÜRK-İŞ’e bağlı sendikaların Samsun Şube başkanları da gerçekleştirdikleri ziyaretle grevdeki işçilere kumanya desteğinde bulundular.

Samsun kavak organize bölgesinde grev var!

YOL-İŞ, TEK GIDA-İŞ, TES-İŞ, TARIM-İŞ, KOOP-İŞ, ŞEKER-İŞ ve BELEDİYE-İŞ Sendikası şube başkanları ÇETAŞ işçileriyle yaptıkları görüşmenin sonunda greve dair şu dayanışma mesajlarını ilettiler:  

“Sendikaya üye olmak anayasal haktır”

TÜRK-İŞ Samsun İl Temsilcisi YOL- İŞ Şube Başkanı Şaban Çılgın: “Kristal- İş Sendikasına üye arkadaşlarımız, işyerinde sendikalaştığı için işveren tarafından fabrikaları kapatılmıştır. Oysa,  sendikaya üye olmak anayasal haktır ve işveren burada resmen anayasal suç işlemektedir.  Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak bu mücadelede arkadaşlarımızı sonuna dek destekleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Maddi manevi işçi arkadaşlarımızın yanındayız. Bu konuyla ilgili konfederasyonumuz ve sendikalarla istişare yapıp sonuna kadar arkadaşlarımızın mücadelesine destek vereceğiz. Hukuki süreç devam ediyor.  Burada açıkça anayasal suç işlenmesine rağmen yetkililerden hiç kimse bu duruma müdahale etmiyor. Bunu, işçiler adına kınıyoruz”

TARIM-İŞ Şube Başkanı Basri Uslu: “Arkadaşlara destek amaçlı geldik. İşçiler kazanan dek yanlarındayız.”

KOOP-İŞ Şube Başkanı Fati Köymen: “Arkadaşlarımızın bu eylemini destekliyoruz. Sonuna kadar arkasındayız. Bu mücadelelerinde hiçbir zaman yalnız kalmayacaklarını bilsinler. Sonucu mutlaka zafer olacaktır.”

“İşçilerin ekmeğine kan doğranmış ama hiçbiri kenetlenmekten vazgeçmemiş”

 TES- İŞ Şube Başkanı Gökay Özdal: “İşçi arkadaşlarımızın şanlı direnişini selamlıyor, sonsuz destek veriyoruz. Ekmeklerine kan doğranmış ama hiçbiri kenetlenmekten vazgeçmemiş. Patronun, işverenin yalakası da olmamışlar, onların boyunduruğu altına da girmemişler. Sonuna kadar yanlarında olacağımızın sözünü buradan veriyoruz. “

ŞEKER-İŞ Şube Başkanı Sinan Türe: “Ben de arkadaşlarımın direnişini yürekten kutluyorum. Emeklerinin karşılığını alacaklarına inanıyorum. Diğer şube başkanlarımızla beraber kardeşlerimizin yanındayız.”

“İşçilerin bu direnişini hiç kimse hafife almasın.” 

BELEDİYE- İŞ Şube Başkanı İlyas Yiğit: “Anayasal düzenin vazgeçilmez kuruluşlarının başında sendikalar gelmektedir. Sendikaya üye olmak yasal ve insani bir haktır. Ama, ülkemizde özel sektörde işçi çalıştıran patronlar henüz bu demokratik olgunluğa erişmiş değiller. İşçiler, çoluk çocuğuna daha iyi bir gelecek sağlamak ve sendikal güvenceye kavuşmak adına verdiği mücadeleden dolayı işlerinden olmuşlardır. Patronların daha fazla kar hırsına çoluk çocuğumuzun geleceği kurban edilmektedir. İşçilerin ve çocuklarının geleceğinin karartılma çalışmalarının bir an önce önüne geçip arkadaşlarımızın tekrar işlerine kavuşması için ülkeyi ve şehrimizi yönetenlerin işçilerin lehine yapılması gereken bütün müdahaleleri gerçekleştirmesini bekliyoruz. Ülkenin ekonomik durumu ortada… Türkiye’de 5 milyonu aşmış işsizler ordusuna buradan 37 işçiyi daha katmanın bir anlamı yok. Arkadaşlarımızın yeniden işbaşı yapması için sonuna kadar arkasındayız. ÇETAŞ işçisi kesinlikle yalnız değildir. Zafer mutlaka direnen emekçinin olacaktır. İşçi arkadaşlarımızın bu direnişini ve mücadelesini hiç kimse hafife almasın.” 

adminadmin