Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-07-2018 11:41   Güncelleme : 21-07-2018 11:41

​Samsun Kurupelit yat limanı neden tamamlanamıyor!

​Samsun Kurupelit yat limanı neden tamamlanamıyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Körfezi’nde inşaatına başlanılan ve trilyonlar gömülmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan Yat Limanının yanlış yer seçiminden dolayı atıl vaziyette kalacağı öğrenildi.

2014 yılında inşaatına başlanılan ve 2016 yılında tamamlanması planlanan proje bugün adeta terk edilmiş görüntüsü veriyor.

Yanlış yer secimi ve dalda kıran yapılırken deniz suyunun giriş çıkışının hesaplanmadığı Atakum Kurupelit Körfezi Yat Limanı Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 205 bin metrekarelik alana üzerine inşa edilen liman, 900 metre uzunluğunda mendireğe sahip olacak ve kıyı çizgisi mesafesi 380 metreden oluşacaktı. Su derinliği ve su akıntısı hesaplanamadığı için tamamlanamayan proje Su akıntısı olmadığı için teknelerin yosun kapladığı yat limanının akıbetinin ne olacağı ve şimdiye kadar ne kadar para harcandığı merak ediliyor.

Kurupelit Yat Limanı projeye göre Samsun Yelken Kulüp tarzında inşası tamamlanacaktı.

Ne var ki yanlış yer seçiminden dolayı şu an atıl vaziyette bekliyor.

Tekneler yosun bağlamış durumda ve marinadaki su gün geçtikçe azalıyor.

Çevre sakinleri pis koku ve sivrisinekten mustarip durumda…

Ayrıca Kurupelit Yat Limanı projesi sebebiyle konut satışları 1 Trilyon TL’ye ulaşmıştı.

Şimdi ise 400 Bin TL’ye bile alıcı bulamıyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt Nisan 2015 yılında yaptığı açıklamada, Kurupelit Yat Limanı’nda halkın plaj özlemini giderecek platformlar tasarlanarak, denize girmelerinin sağlanacağını söylemiş ve projenin seneye tamamlanacağını belirtmişti.

adminadmin