Samsun Haber
Giriş Tarihi : 08-02-2019 14:11   Güncelleme : 08-02-2019 14:11

Samsun Tekkeköy'de Kılıçdaroğlu Vakası

Samsun Tekkeköy'de Kılıçdaroğlu Vakası

İYİ Parti'den Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal, ikinci Kemal Kılıçdaroğlu vakası olarak Samsun'da tarihe geçiyor. Kendine oy kullamayacak olan Mustafa Candal İlkadım İlçesi'nde oyunu kullanacak.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren partinin çeşitli kademelerinde görev alan Mustafa Candal AK Parti'den aday adayı olmuştu. Ancak Cumhur İttifakı'nın adayı mevcut başkan Hasan Togar gösterilirken Mustafa Candal partisini bir kenara bırakarak Cumhur İttifakı'ndan Millet İttifakı'na geçiş yaparak İYİ Parti rozetini taktı. İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Candal'ı gösterdi. CHP'nin adayı ise Tansu Çıkış olarak açıklandı. Çıkış'ın adaylıktan çekilip Mustafa Candal'a destek vereceği gelen bilgiler arasında.

İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oyunu kullanacak olan Mustafa Candal kendi ilçesi olan Tekkeköy'de oy kullanamayacak. Kendisini oy veremeyen aday olarak Samsun'da tarihe geçecek olan Mustafa Candal'ın İlkadım'da AK Partili Erdoğan Tok'a mı yoksa İYİ Parti - CHP ve HDP'nin desteklediği Necattin Demirtaş'a mı oyunu vereceği merak konusu oldu.

adminadmin