Güncel
Giriş Tarihi : 13-12-2013 16:46   Güncelleme : 13-12-2013 16:46

TAŞGETİREN AK PARTİ-CEMAAT KAVGASINA ÇÖZÜMÜ BULDU!

AK Parti ile cemaat arasındaki kavgada tarafsız kalmayı tercih eden isimlerden Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'den kavganın taraflarını temsilen Ekrem Dumanlı ve Yalçın Akdoğan'a hayli naif bir çağrı geldi.

TAŞGETİREN AK PARTİ-CEMAAT KAVGASINA ÇÖZÜMÜ BULDU!
Taşgetiren, Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı ile Başbakan'ın sağ kolu Yalçın Akdoğan'ın başlatacağı bir empati hareketinin AKP-Cemaat kavgasını bitireceğini iddia etti.
 
İşte Taşgetiren'in yazısındaki ilgili bölüm:
 
Şu Hükümet-Cemaat ilişkilerinde de yaka silkmek, bitti bu iş demek, hep negatifleri sayıp dökmek yerine, "iyilikleri hatırlamak" gibi bir farklılık gerçekleştirsek.
 
Diyelim, Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı dostum ile, Başbakan'ın en yakın danışmanlarından Yalçın Akdoğan dostum böyle bir farklılık başlatsalar.
 
Ekrem Dumanlı otursa ve 11 yıllık AK Parti iktidarında Hizmet ve diğer dost yapılar için, Türkiye için ortaya koyduğu pozitif politikaları saymaya başlasa. Sayacağı, bir, üç, beş hiçbir şey yok mudur? Dün Fehmi Koru yazmış, Hizmet hareketinin son 11 yılda "En fazla himayeye mazhar" grup olduğunu ifade etmiş. Onun durduğu yerden böyle görülüyor demek ki. Acaba Ekrem Bey'in durduğu yerden nasıl görünüyordur? Başbakan'ın Olimpiyat Stadı'nda Türkçe Olimpiyatları toplantısında gelip konuşması kötü değildi herhalde. Türk okullarına gösterilen ilgi kötü değildi herhalde. Ne bileyim, hiç olmazsa Türkiye'deki nefes alma ortamının değişmesi, özgür hizmet ikliminin oluşması kötü değildi herhalde. Böyle 10 madde sıralanamaz mı?
 
Benzeri bir tavrı Yalçın Bey ortaya koysa.

Eminim ki bu tür, hükümet dışı sivil hizmet yapılarının her ülke için ve tabii Türkiye için hayati önemini bilen bir insandır. Geçmişte kendisi de benzeri hizmet kurumları içinde yer almıştır. Hizmet camiasının yurtdışında-içinde insana yaptığı yatırımı önemsediğini sanıyorum. Türk okulları ile dünyada ciddi bir Türkiye yatırımı yaptıklarını takdir edeceğini düşünüyorum. Bunun gibi on madde sıralasa Hizmet'in pozitiflerine dair.
 
Bunlar iklimi değiştirecektir. Bana göre, inanç değerlerimiz açısından da artıları saymak çok daha risksizdir. Çünkü birisine bir günah isnat edersiniz, kul hakkı riskine maruz kalırsınız. Ama iyilik izafe ettiğinizde, yanılsanız bile kayba uğramazsınız.
 
Bence bu süreçten sağlıklı çıkmak için herkes karşıdakinde iyilik görme tecrübesi yaşamalı.
adminadmin