Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2017 11:07   Güncelleme : 22-02-2017 11:07

Terme’de Asırlık Su Sıkıntısı Sona Eriyor

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ilçenin merkez mahallelerinde binaların üst katlarına çıkmayan su sorununun çözümüne sayılı günler kaldığını belirterek, Terme’ye verilen hizmetlerden dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a teşekkür etti.

Terme’de Asırlık Su Sıkıntısı Sona Eriyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ), Terme ilçesinde yıllardır devam eden içme suyu sorununa el attı. SASKİ tarafından yapılan çalışmalar ile artık ilçede hidrofor kullanmadan su kullanılabilecek. Dibekli ve Hüseyinmescit mahallelerinden temin edilen yeni su kaynakları ile şehirde su sorunu yaşanmayacak.

İlçede kullanılan ayaklı su deposunun kot farkından dolayı çok uzun yıllardır binaların 3. ve daha üst katlarına su çıkmıyordu. SASKİ tarafından ilçenin Dibekli-Dereyol mahallesi arasında yapılan 500 tonluk su deposu tamamlanarak hizmete girdi. Buradan kendi cazibesi ile Terme merkez ve mahallelerine verilecek su ile basınç sorunu ortadan kalkacak ve yüksek katlı binalarda yaşanan su sorunu ortadan kalkacak.

UZUN YILLAR SORUN YAŞANMAYACAK

Çalışmaların yapıldığı bölgeleri ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’nin içme suyu sorununun çözümü noktasında SASKİ tarafından çok önemli çalışmaların hayata geçirildiğine vurgu yaptı. Kul “Mevcut şebeke sistemindeki basınç sorunundan dolayı ilçemizde bulunan binalara su çıkmıyor ve hidrofor kullanılıyor. Bu sistem ile hidrofor sisteminin harcadığı elektrikten dolayı vatandaşlarımız daha fazla elektrik parası ödemek zorunda kalıyordu. Hidrofor bulunmayan yerlerde ise vatandaşlarımız su sıkıntısı yaşıyordu. Şükürler olsun ki beklediğimiz günler çok yakın. Yeni kazandırılan su kaynakları ile ilçemizde çok uzun yıllar su sorunu yaşanmayacak” dedi.

Başkan Kul yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, İçme Suyu Daire Başkanı Cihan Güller,  SASKİ Terme Şube müdürü Hikmet Yılmaz ve tüm büyükşehir ekibine teşekkür etti.

adminadmin