Spor
Giriş Tarihi : 26-06-2014 11:51   Güncelleme : 26-06-2014 11:51

TRABZON BAŞBAKAN’I UEFA’YA ŞİKAYET ETMİŞ!

Türk siyasi liderlerinin TFF’nin kararlarına müdahale ettiğini belirtti.

TRABZON BAŞBAKAN’I UEFA’YA ŞİKAYET ETMİŞ!
3 Temmuz sürecinin ilk gününden itibaren artan bir tansiyonla 2010-11 şampiyonluğunun kendilerine verilmesini isteyen Trabzon, bu doğrultuda 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA’ya bir şikayet dilekçesi göndermişti.

Bu dilekçede F.Bahçe’den Türkiye Futbol Federasyonu’na ve hatta siyasilerin TFF’ye müdahale ettiği gerekçesiyle dolaylı yoldan Başbakan’a kadar birçok kişi ve kurumun adı bordo-mavililer tarafından yazılan dilekçede zikredildi.

İŞTE o şikayet yazısının metni: “TFF ile ilgili siyasi müdahalenin işaretlerinin görüldüğünü belirtmek önemli olacaktır. Türk siyasi liderlerinin politikaları doğrultusunda TFF’nin yapısal ve düzenlemeyle ilgili örgütleşmesinde meydana gelen anlık gelişmeler siyasi müdahalenin herkes tarafından bilinen bir örneğidir.
 
‘SİYASETİN ETKİSİ!’

Buna ek olarak kulübün kendi temsilcilerinin eylemlerinden sorumlu olmamasını benimseyen bir yaklaşım İstanbul’da gerçekleşen UEFA Kongresi’nde Türk politikacıları tarafından kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Ayrıca şike skandalının kamuoyuna yansımasından hemen sonra Türk Parlamentosu, 6222 No’lu kanun gereğince şike eylemlerine karşı konulan cezaları ciddi oranda indirmek yoluna gitmiştir.

TÜRK kurumları üzerindeki siyaset etkisi en hafif ifadeyle çarpıcıdır; bu nedenle UEFA’nın ve FIFA’nın müdahalesi öncelikle TFF kurumları tarafından benimsenen kararların tanınmaması bakımından acildir.”

MİLLİYET
adminadmin