Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-02-2019 12:04   Güncelleme : 15-02-2019 12:04

Üniversite Sınavına Girecek öğrencilere Moral Ziyareti

Samsun İmam Hatip Liselerinden 145 öğrencinin katıldığı TYT kampına moral ziyareti düzenlendi.

Üniversite Sınavına Girecek öğrencilere Moral Ziyareti

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Maarif Hareketi kapsamında Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin koordinatörlüğünde  “İmam Hatipliler TYT kampında programı” 19 Mayıs Gençlik Kampında düzenlenmektedir.  4-14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan kampa, Eski Sağlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Ak Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Samsun 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Ak Parti 19 Mayıs İlçe  Başkanı Fatih Seven, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü  İsmail Kasapoğlu, Samsun Milli Eğitim Şube Müdür Ali Doğan,  Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı ve Ak Parti Canik Belediye Başkan Adayı İbrahim Sandıkçı ziyaret etti.

Öğrenciler moral vermek için konuşma yapan, Sağlık Eski Bakanı ve Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, “ Güçlü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Ülkemizi daha güçlü bir duruma getirmek için siz gençlerin çok çalışması gerekiyor. Bu ülke sizin gibi sorumluluk sahibi, başarılı ve azimli gençlere emanet edilecek” diye konuştu.

İmam Hatip Liselerinden 145 öğrencinin katıldığı kampta Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 20 öğretmen kamptaki sürece destek oluyor.

Türkiye genelinde tüm okullarda sömestr tatili sürerken, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi YKS sınavlarına hazırlanan öğrencilere yatılı kurs veriyor. ÖSYM'nin bu yılı içeren sınav takvimine göre, 2019 YKS'nin 1. oturumu olan TYT 15 Haziran, 2. oturumu olan AYT ile YDT ise 16 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına ( YKS) girecek 145 öğrenci yoğunlaştırılmış ders programı ile üniversite sınavına hazırlanıyor. Son sınıf öğrencilerine yönelik üniversiteye hazırlık kursları sömestr tatilinde de aralıksız devam ediyor.

Bu yıl 3. sü düzenlenen kampta, deneme sınavları, soru çözümleri, birebir eğitimler, kitap okuma programları ve moral motivasyon programları düzenlenmektedir. İmam Hatip’te okuyan öğrencilerin birbirleriyle tanışmaları ve kaynaşmaları hedeflenmiş aynı zamanda üniversiteye hazırlanan gençlerin eksikleri tespit edilerek kısa sürede tamamlanmaları hedeflenmiştir. 2019 TYT-AYT sınavı öncesi 7 günlük bir kamp daha düşünülmektedir.

Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma  Derneği ve Okul Aile Birliğinin katkılarıyla düzenlenen Üniversite kampı, 10 gün boyunca öğrencilere eksiklerini tamamlama, deneme korkularını yenme ve çalışma disiplini kazanma konularında çok şey kattı. Öğrencilerin çalışma disiplini kazanması ve eksiklerini tamamlaması için büyük fırsat sunan üniversite kampı 14 Şubat’ta  sona erecek. Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, 10 gün sürecek Üniversite hazırlık kampında, 9:00-12:00 saatleri arasında deneme sınavı olurken, öğleden sonra soru çözümlü konu anlatımı, akşam ise üç saatlik etütlere katılarak üniversiteye hazırlanıyor. Her gün düzenli olarak yapılan deneme sınavlarının  sonuçları ve analizleri öğrenci ve velilerle internet üzerinden paylaşılıyor.

 

adminadmin